2025. 05. 11. vasárnap

Ferenc

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Hasznos készülék vagy felesleges eszköz? Minden, amit a tojásfőzőről érdemes tudni
tojásfőző

Hasznos készülék vagy felesleges eszköz? Minden, amit a tojásfőzőről érdemes tudni

A reggelik szerves részét képezi a tojás, különböző formákban. Legyen szó a családi reggelikről vagy egy wellness-szálloda svédasztalos kínálatáról, a tojás mindig ott szerepel a leglényegesebb reggeli alapanyagok között. Rántotta, tükörtojás vagy főtt tojás? Mindegyik elkészítésének megvan a maga módja – az utóbbi esetében a tojásfőző tökéletes társ lehet.

 

Tudta, hogy a főtt tojást akár tízféleképpen is elkészítheti? Azonban a megfelelő állag eléréséhez kifejezetten nagy figyelmet szükséges fordítania a főzésre, mind az idő, mind a víz hőmérséklete, mind pedig a tojás vízbe helyezésekor elért hőmérséklete szempontjából egyaránt.

 

A tojásfőző készülék hasznossága

 

Nincs egyedül, nem csak Önnek csúszott hiba a számításaiba, sokaknak reped szét a tojás a főzés során, marad túlságosan híg vagy lesz éppenséggel túl kemény. Annak érdekében, hogy a főtt tojás valóban olyan legyen, amilyennek szereti, érdemes beszereznie egy készüléket, amelyet a BestMarkt tojásfőző kínálatában is megtalálhat. A tojásfőző segítségével nem kell aggódnia, hogy elkésik a munkahelyéről vagy az iskolából, elfelejtheti a kapkodós reggeleket.

 

A készülék zökkenőmentesen elkészíti Ön helyett a tökéletes főtt tojást. Amennyiben gázos vagy elektromos főzőlappal rendelkezik, tudhatja, hogy nem egyszerű eltalálni a szükséges hőfokot. A tojásfőző esetében nem kell tippelnie, hiszen a készüléken azt is be tudja állítani, hogy pontosan hány fokos vízben főjön a tojás.

 

Mindemellett pedig nem kell ébresztőt állítania, hiszen a készülék egy időzítővel is rendelkezik, aminek a segítségével automatikusan kikapcsol, amikor eljött a tökéletes tojás ideje. Főzőlap tekintetében erre szintén nincs lehetősége, hiszen annak ellenére, hogy csipogó hanggal figyelmeztetheti az idő lejártára, nem fog magától kikapcsolni, ha éppenséggel nem tartózkodik a közelben.

 

A tökéletes főtt tojás elkészítésének kulcsa

 

Ahhoz, hogy megismerje a tökéletes főtt tojás receptjét, ismernie kell a tojás “anatómiáját”. Mindenki tisztában van azzal, hogy a tojásnak két része van: a sárgája és a fehérjéje. Azt azonban sokan nem tudják, hogy a két rész teljesen különböző hőmérsékleten szilárdul meg. A sárgája sokkal később szilárdul meg, mint az őt körülölelő fehérje. Ennek tekintetében 5 különböző főzési stílust különböztethetünk meg.

 

A 3 perces tojást nevezzük lágytojásnak, mikor mind a fehérje, mind pedig a sárgája elég híg, így tojástartó segítségével szükséges kikanalazni azt. 5 perces főzés esetében már hámozható a tojás, de a sárgája még mindig elég híg. A 8 perces tojás jelenti sokak számára a tökélyt, hiszen ekkor már elég kemény a fehérje és a sárgája is szilárd, de a belseje mégis krémesen lágy. A 10 perces tojás a kemény tojás, míg a több mint 10 percet főtt tojás már túlfőtt és túlságosan száraz.

 

Válassza ki Ön is a kedvencét, és készítse el probléma nélkül a tojásfőző készülékben!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!