2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • A FOCI MINDENKIÉ: őrületes retro utcabállal nyílik meg a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntője Kecskeméten

A FOCI MINDENKIÉ: őrületes retro utcabállal nyílik meg a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntője Kecskeméten

Gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő magyar és külföldi, valamint  Ukrajnából menekült fiatalok focicsapatai mérik össze tudásukat idén az augusztus 1-jén kezdődő 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjében Kecskeméten. A sporteseményt a szervező, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány idén is nagyszabású ingyenes, szabadtéri koncerttel és utcabállal nyitja meg, ezúttal az Ápoló Klubban, ahol hamisítatlan 80-as, 90-es évekbeli retro őrület és tűzijáték várja a közönséget. A rendezvény mottója: A FOCI MINDENKIÉ!

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét 2022. augusztus 1. és 4. között immár 21. alkalommal rendezik meg Kecskeméten. A nagyszabású sporteseményre idén hat országból érkeznek a fiatalok. Magyarországot hét csapat, Mónosbél, Somogyvár, Debrecen, Tolcsva, Komádi, Tiszakürt és a Kelebia Nevelőszülői Hálózat képviseli, míg külföldről Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeznek az ifjú sportolók, hogy összemérjék a tudásukat a kecskeméti Atlétikai Centrum 40×20 méteres pályáján, az UEFA szabályainak megfelelően. Az ötödik külföldi csapat Ukrajnát képviseli,  mivel idén a rendkívüli háborús helyzet miatt meghívást kapott a kupára a Kecskemét önkormányzata által befogadott, ukrajnai menekült gyerekekből álló focicsapat is. A győztesnek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztanak a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak.

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy az országban működő gyermekotthonokban élőknek hasznos és tartalmas szabadidős tevékenységet nyújtson. Ez a munka hamar nemzetközivé vált, melynek kiemelkedő állomása a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája döntője, ami nagy hagyományokra tekint vissza, hiszen 2022-ben már 21. alkalommal rendezzük meg. A sportesemény ugyanakkor a résztvevő fiataloknak nemcsak a meccsekről, hanem a kikapcsolódásról és az új barátságokról is szól, hiszen a Kecskeméten töltött idő alatt közös élményfürdőzésre, városnézésre és fakultatív programokra is lesz lehetőségük– mondta Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája döntőjét hagyományosan nagyszabású, ingyenes szabadtéri ünnepséggel nyitják meg Kecskeméten. Idén új helyszínen, az Olimpia utcai Ápoló Klubban rendezik meg a nyitóünnepséget, amely egy hatalmas retro őrület lesz, hiszen a 80-as, 90-es évek népszerű előadói adnak koncertet. Visszatérnek a Neoton Família sztárjai, Csepregi Éva és Végvári Ádám, valamint színpadra lép Miss Bee és a Bestiák, illetve a Megasztár országos tehetségkutatóban feltűnt helyi énekes, Keskeny Márk. A nyitóünnepséget augusztus 1-jén, hétfőn rendezik meg, a kapunyitás 18 órakor lesz. A fergeteges retro buli után tűzijáték zárja a programot. A belépés ingyenes.

A nyitóünnepségen dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszönti az egybegyűlteket, köztük a díszvendégeket, Nyilasi Tibor Ezüstcipő-nyertes, 70-szeres válogatott labdarúgót, Gellei Imre egykori szövetségi kapitányt, Kiss László volt válogatott labdarúgót, utánpótlás edzőt és az MLSZ női szakágának vezetőjét, valamint Vincze Ottó és Laczkó Zsolt többszörös válogatott labdarúgókat. Az est háziasszonya és a rendezvény nagykövete Görög Zita műsorvezető-színésznő. – Szociálisan érzékeny és karitatív tevékenységet végző emberként megtiszteltetés, hogy én lehetek a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája idei nagykövete. Nagyra értékelem az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány kitartó munkáját, amit az állami gondoskodásban élő gyerekekért végeznek immár két évtizede, hiszen a csapatsport, a foci jó hatással van testre és lélekre egyaránt. Ezzel a programmal nemcsak szórakozást nyújtanak  a fiataloknak, de célt és lehetőséget is biztosítanak a tehetséges játékosok számára – mondta Görög Zita.

Csepregi Éva énekesnő sokadik alkalommal tér vissza nagy örömmel Kecskemétre, a nyitóünnepségre: – Évek óta figyelemmel kísérem és rendkívül szimpatikus számomra az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány. A munkájuknak köszönhetően Magyarországon mára már heti rendszerességgel sportolhatnak a nehéz sorban élő gyerekek. Ebben a pár napban pedig közösség is épül, hiszen találkozhatnak, barátkozhatnak, és esélyt kapnak arra, hogy együtt megtalálják az örömöt a labdarúgásban – mondta Csepregi Éva énekesnő, a Fényszóró Kulturális Alapítvány elnöke.

 

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Tempus Közalapítvány, Sportért Felelős Államtitkárság, Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság, Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság, Egészségügyi Államtitkárság, Phoenix Mecano, Hovány Csoport, HUFBAU-Akker, Kecskeméti Konzervgyár, Horváth-Ép, Kecskemét Torna Egyesület (KTE), Balassa Sándor, Mega-Sped, Grim és Társa Bt., Termostar, Fornetti, Univer, Márka, Print 2000, Koch Borászat, Kecskeméti Fürdő

Médiatámogatók: keol.hu, hiros.hu, Kecskemét Televízió (KTV), MTVA

 

A 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntőjének megnyitó ünnepsége:

  1. augusztus 1. (hétfő) Ápoló Klub (6000 Kecskemét, Olimpia u. 14.) kapunyitás 18 óra

Program: Keskeny Márk, Miss Bee és a Bestiák, Csepregi Éva és Végvári Ádám (Neoton Sztárjai) koncert, tűzijáték. A belépés ingyenes.

A Kupa mérkőzéseinek időpontja és helyszíne:

  1. augusztus 1-4. Atlétikai Centrum (6000, Kecskemét, Csabay G. krt. 1/a.)

Záróünnepség és a díjak kiosztása: augusztus 4. (csütörtök) 15.00

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek