2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek
Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek

Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek

Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németekSima, háromgólos győzelemmel hangolt Németország a világbajnokságra

Általánosan optimista hangulat jellemzi Joachim Löw együttesét – a szövetségi kapitány és játékosai is roppant bizakodóan nyilatkoznak világbajnoki esélyeiket illetően. A reménykedés átragadt a hazánkba érkező német szurkolókra is; a mérkőzés előtti gyors közvélemény-kutatásom során a megkérdezettek több mint ötven százaléka 3-0-s vendégsikert tippelt. Ha valaki azt várta, hogy a VB-selejtezők befejeztével a tétnélküli barátságos meccseken színesedik, támadóbbá válik az Erwin Koeman irányította magyar válogatott játéka, az nagyot tévedet – nemzeti tizenegyünk még az ősszel látottaknál is szürkébben játszott, szinte momentuma sem volt a mérkőzés során.  A meccsre kilátogató mintegy tizennégyezer néző fölényes német labdabirtoklás mellett közepes színvonalú találkozót tekinthetett meg, melyet leginkább vendéghelyzetek színesítettek.

Tény, hogy nem könnyű úgy játszani, hogy már a meccs elején hátrányba kerül az együttes, ráadásul egy vitatható tizenegyes nyomán – egy kavarodás után Claus Bo Larsen játékvezető a két válogatott legutóbbi találkozóján két gólt szerző Torghelle Sándort ítélte szabálytalannak.

Ám a magyar csapat egyenlítési kísérletei helyett a félidő folyamán a németek előtt álltak komoly lehetőségek, és csak a rutinos hálóőrnek, Király Gábornak köszönhető, hogy (ekkor még) maradt egygólos a hátrány – a kapus, komoly védőhibák nyomán, többször is nehéz helyzetbe került, melyeket bravúrokkal fűszerezve oldott meg.

A második félidőben sem termett sok babér a magyaroknak – a vendégek megerőltetés nélkül, könnyedén uralták a játékot, annak minden részét, és szinte végig az történt a pályán, amit ők akartak. A holland kapitány cseréi sem jöttek be igazán, a változtatásokkal semmilyen javulást sem sikerült elérni.

Nem mondható el ugyanez a másik oldalról, hiszen a német cserék közül ketten is gólt szereztek, Gomez és Cacau is betalált a hazaiak kapujába. Előbbi találata előtt az addig szenzációsan védő Király hibázott nagyot, míg utóbbi inkább a védelemnek mondhat köszönetet.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Erwin Koeman szövetségi kapitány a kilátástalan játék és sima vereség ellenére is pozitívan értékelte a találkozót – kiemelte, hogy a magyar válogatott remekül küzdött, és örömét fejezte ki, hogy jó úton jár a fiatalítás, hisz a németek ellen négy játékos – köztük két egyiptomi hős, Németh Krisztián és Koman Vladimir – is először lépett pályára a nemzeti tizenegyben (Némethet alig két perccel pályára lépése után csúnyán felrúgta Friedrich – a fiatal csatár számára talán duplán is emlékezetes lesz debütálása).

A kapitány munkáját több bírálat is érte – többen a támadójáték hiányát rótták fel neki, míg a nézőtéren nem egyszer skandálták a bombaformában lévő Gera Zoltán nevét is. Folytatás június 5-én, szombaton, amikor ismét barátságos mérkőzésen Hollandia vendégeként lép pályára a válogatott.

 

DicsukD

 

Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek Átgázoltak a magyarokon a tartalékos németek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek