2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mi történt Felipe Massával? – az ELBIR válaszol!

Mi történt Felipe Massával? – az ELBIR válaszol!

A világhírű Forma 1-es versenypilóta mindenkit megdöbbentő példáján keresztül az általános iskola 7-8. osztályos tanulói számára rendhagyó fizika óra tematikáját állította össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Amikor a rugó becsapódott a kommentátorok elnémultak…

2009. július 29.-én a Hungaroring pályán az időmérő edzésen Felipe Massa forma 1-es versenyző a versenyautójával kb. 200 km/h sebességgel közlekedett. Rubens Barrichello autójáról leszakadó 1 kg-os rugó becsapódott Massa bukósisakjába, a pilóta eszméletét vesztette és nagy sebességgel egyenesen a gumifalba csapódott. Súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére felépült és ma már újra versenyez.

 

Vonatdobálás maradandó következményekkel! – Erőhatások, ütközések a mindennapokban

A vonatdobálások és más, közúti járművek elleni támadások jelentős része az iskolai szünetekben következik be, amikor a gyerekek felügyelet nélkül maradnak.

A bűnmegelőzési szakemberek szakítva a hagyományos módszerekkel a vonatdobálás következményeinek bemutatását beépítették a fizika tantárgy kereteibe. Egy általános iskolai fizika tanár bevonásával a Bűnmegelőzési Osztály által összeállított fizika óravázlat még a nyári szünidő kezdete előtt, a napokban kerül a pedagógusokhoz és a diákokhoz „általános vitára”.

Azon diákok számára pedig, akik még nem tanulnak fizikát a Bűnmegelőzési Osztály külön osztályfőnöki óra keretében tette feldolgozhatóvá az ezzel kapcsolatos ismereteket.

 

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

 

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek