2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hertlik Donoven legjobb magyarként állhatott dobogóra az endurocross nyitóversenyén

Hertlik Donoven legjobb magyarként állhatott dobogóra az endurocross nyitóversenyén

A lehető legjobban kezdte meg 2022-es szereplését a magyar endurocross egyik legjobbja, Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros magyar bajnok motoros ugyanis a harmadik helyen végzett Kiskunfélegyházán, az idei első versenyen, ahol a Korda Racing versenyzője lett kategóriája legjobb magyarja. Donoven kijelentette, ez tökéletes alap lehet ahhoz, hogy egy év szünet után ismét megnyerje a magyar bajnokságot.

 

 

Reményei szerint idén év végén ismételten Hertlik Donovennek fogják hívni az endurocross királykategóriájának magyar bajnokát. A korábbi háromszoros összetett győztes ennek megfelelően kezdte a 2022-es idényt – az ötödiket a Korda Racing versenyzőjeként –, és azonnal a dobogóra állhatott Kiskunfélegyházán. A fiatalember ezzel a legjobb magyarként végzett, hiszen csak két osztrák motoros tudta megelőzni őt a kategóriájában. Donoven úgy véli, ez a harmadik hely a lehető legjobb alap ahhoz, hogy a hét fordulós endurocross bajnokság végén az ő nevével kezdődjön majd a pontverseny bajnoki ponttáblázata.

 

„A kiskunfélegyházi verseny egy felmérő volt számomra, hogy pontos képet kapjak arról, miképp sikerült a téli felkészülés. Az eredmény jó visszaigazolása annak, hogy jó utón haladunk, bíztató, amit elértünk, de még hosszú a szezon és van még min dolgoznunk álmaink valóra váltásához. A rajtom egész jól sikerült, az ötödik helyen fordultam, majd egy pár kör után az erdei szakaszon tudtam előzni, és körről körre tudtam hozni az előttem levő motoroson. Azonban a még jobb eredmény elérésében megakadályozott, hogy a futam első felében defektet kaptam, így kellett a versenyt végigcsinálnom. Tudtam, hogy mindenképpen célba kell érnem, hiszen ha feladom, az rengeteg pont elveszítésével járt volna. Nehéz volt innentől kezdve a verseny, mert a puha hátsó kerék az extrém akadályokon és az éles gödrökön nem volt túl kellemes, de be tudtam fejezni a versenyt a királykategória harmadik helyén. Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, családomnak és mindenkinek, aki bármiben is segített a versennyel  kapcsolatban” – fogalmazott Donoven, aki két hét múlva Királyszentistvánon folytatja a nagy menetelést.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa szerint Donoven remekül szerepelt a 2022-es idénynyitón, és biztos abban, ha nincs az a balszerencsés defekt, előrébb végez Kiskunlacházán.

 

„Igazán kicsi hiányzott ahhoz, hogy Donoven a lehető legjobban kezdje el az idei bajnokságot, ám az ilyen gondok, mint egy defekt, sajnos mindig benne vannak a technikai sportban. Az már most látszott, hogy remek formában van, és azt gondolom, az alap már megvan, és a mostani eredményre építve elérhetjük az év elején kitűzött céljainkat” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…