2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tananyag- és taneszközfejlesztési konferencia Dél-Budán

Tananyag- és taneszközfejlesztési konferencia Dél-Budán

A hazai szakképzés fejlesztése, korszerűsítése és nem utolsó sorban gazdaságosabbá tétele érdekében mind több oktatóhely társulásával jöttek létre a TISZK-ek, a térségi integrált szakképző központok. A Dél-Budai TISZK – amely öt tagiskola integrációjával működik – a közelmúltban mintegy 226 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el, melynek felhasználásával rövid időn belül képes oktatási programját a valós ipari, szolgáltatói igényekhez, a gyakran és gyors ütemben változó munkaerőpiaci feltételekhez igazítani.

A csepeli Kossuth Lajos Kéttannyelvű Gyakorló Szakközépiskolában május 27.-én szakmai konferencián mutatják be azokat a – részben saját fejlesztésű, részben felkutatott és megvásárolt, adaptált – munkamódszereket, tematikákat, eszközöket, amelyek felhasználása modellként szolgálhat a hasonló célokkal működő tanintézményekben. A tananyag- és taneszközfejlesztési konferencián egyebek közt az ún. e-learning képzésben alkalmazott technológiákról, az autonóm robotok üzemeltetéséről, az optikai kábelek szerelésére készülő tanulók oktatását segítő elméleti és gyakorlati tudásátadásról hallhatnak előadásokat az érdeklődő résztvevők.

A konferenciára a járműiparból érkező szakmai közönség számára is újdonságot jelentenek az alternatív, hibrid hajtású Toyota Prius autótípus szervizelése, javítása során felhasználásra kerülő oktató anyagok. A résztvevők most az elsők között ismerkedhetnek meg a jövő tanévben bevezetésre kerülő programcsomaggal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek