2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Átadtuk a Rotary könyvespolcot a gödöllői állomáson

Átadtuk a Rotary könyvespolcot a gödöllői állomáson

„Tégy egy könyvet, végy egy könyvet!”

A Rotary világszervezetben tevékenykedő klubok tagjai évtizedek óta küzdenek a szegénység az éhínség, az analfabetizmus, az írástudatlanság felszámolásában. Mi is ehhez csatlakoztunk. A Rotary Club Gödöllő csapata idei első jószolgálatát a kultúra, az olvasás népszerűsítéséért végezte.

Ma délutánra, a MÁV munkatársainak hathatós támogatásával, sikerült felállítanunk a megújult állomás épületében az első olyan könyvszekrényt, amelyből az olvasók ingyenesen hozhatják vihetik az olvasnivalót. Ünnepségünkön részt vett dr. Gémesi György, polgármester és Német László Frigyes, a Rotary Magyarország kormányzója, valamint, a Rotary Club Gödöllő tagjai.

Gémesi György polgármester üdvözölte a kezdeményezést, elhelyezte két kedves könyvét a könyvespolcon, s beszélt az olvasás fontosságáról, amelyről a digitális világ terjedése mellett sem szabad elfeledkeznünk. Gödöllő olyan város, ahol a kultúrának fontos szerepe van, s ezért is tartja jónak az ötletet, mert ez is gazdagítja a várost.

Német László Frigyes gratulált a klub tagjainak, s föltette a polcra három kedvelt olvasmányát.

Tehát ezek után „Végy egy könyvet, Tégy egy könyvet!” a Rotary könyvespolcára.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek