2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Miskolctapolcai kultúra kavalkád

Miskolctapolcai kultúra kavalkád

Miskolctapolcai kultúra kavalkádRendkívül praktikus kis programfüzetet készített a Művészetek Háza, az idei Miskolctapolcai Nyár programjaival, amelyet gazdag tartalommal töltött meg, amelyben minden műfaj helyet kap. Július 9-én kezdődik a rendezvénysorozat.

 

A tegnapi sajtótájékoztatón Fedor Vilmos Miskolc alpolgármestere kissé indulatosan fogalmazva jegyezte meg, hogy azért azt szomorúnak találja, hogy szinte alig támogatták, – pontosabban hárman –  a miskolctapolcai vállalkozók a prospektus megjelenését – ami egyébiránt nekik is reklámlehetőség lenne -, pedig a város mindig híres volt a mecenatúráról, hiszen ha az nincs akkor ma nincs kőszínháza Miskolcnak. Összefogás nélkül pedig nincs idegenforgalom sem. Ha nem kínálunk programot, akkor nem marad itt a vendég, hiszen csábítják máshová, kiváló attrakciókkal. Talán ideje lenne már- mondta, hogyha Miskolctapolca nem a vitáktól lenne hangos ebben az évben is, hanem a jó programoktól.

-Ezért a Művészetek Háza csapata mindent meg is tett, – mondta Ádám Ibolya az önkormányzat kulturális és vendégforgalmi osztályának vezetője – s már az elmúlt nyár is bebizonyította, hogy jó választás volt a MÜHA, s a gazdag kínálatból az derül ki számunkra, hogy az idei nyáron sem vallanak szégyent.
 
 Juhász Rita, a Művészetek Háza vezetője úgy véli, hogy az Akropolisz Színpad korlátai – méret, időjárás – ellenére változatos és minőségi műsort sikerült összeállítani, ami július 9-én kezdődik a Barabits sétányon kosztümös felvonulással, aszfaltművészettel, a Tintaló Társulás produkciójával, nyáresti muzsikával. Az első előadás is ezen az estén lesz a színpadon, Eszenyi Enikő: A gyönyörben nincs középút című, színházi csemegéjével.  A  Miskolctapolcáért Egyesület szervezésében a harmadik Szent Benedek napi ünnep lesz július 11-én a Barabits sétányon, amely fúvósok koncertjével kezdődik, és amelyen a gyermekes családok egész nap jó programokat láthatnak. A programhoz az idén is csatlakozott az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület, akik nem csupán árusítják, hanem kóstoltatják is a termékeket, s programjaikkal az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet. Most is lesz  kirakodó- és mesterségek vására is.

Tánczos Tamás, az Ifjúsági és Szabadidő Ház igazgatója a Szinva teraszon megrendezendő Mediterrán Estékre hívta fel a figyelmet, amelyek július 11-én, 18-án és 25-én lesznek..Nyolc mediterrán országot ismerhetnek meg a Miskolciak, azok  zenéjével, kultúrájával, gasztronómiájával, irodalmával, meséivel.
Lapunk programajánlójában folyamatosan megtalálhatják a nyári programok időpontjait, de a  Miskolctapolcáért Egyesület által a helyi nagyparkolóban működtetett információs ponton, nagyon sok miskolci és megyei kínálatról adnak tájékoztatást az ott segítő, nyelveket beszélő diákok.

– obe –

 

http://www.muveszetekhazamiskolc.hu/index.php?f=1&a=1&pr=1049 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…