2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Első ajtó

Hiába a járvány negyedik hullámának extra gyors felfutási üteme, a BKK menedzsmentje foggal-körömmel ragaszkodik az egyes autóbusz-járatokon az első-ajtós felszállási rendhez.

Még ott is, ahol a vezető nincs elkülönítve az utastértől. Nem csak, hogy ragaszkodik a menedzsment ehhez az egyre veszélyesebb módihoz, hanem hetente jelent be újabb és újabb első-ajtós buszjáratokat. A fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciója már kérte, hogy függesszék fel az első ajtós felszállási rendet, míg ilyen a járvány-helyzet. Ennek ellenére Karácsony Gergely – bár módja lenne rá, nem inti mérsékletre a száz százalékban a főváros tulajdonában lévő közlekedésszervező cég menedzsmentjét. Úgy látszik a főpolgármester hagyja a támadási felületet. Persze megkérdeztük a BKK-t, hogy mi az indoka annak, miszerint tovább erőltetik az első-ajtós felszállási rendet. A hivatalos válaszukban több komoly tényezőre is felhívták a figyelmet, például, hogy akik tömegközlekednek, jobban adnak a testi higiéniájukra. Csak azt nem tudni milyen kutatás alapján állítják ezt? Talán egy szagló-körutazás jót tenne a menedzsmentnek, hogy kicsit komolyabban vegyék a járvány miatt kialakult aggodalmat. Másik megjegyzésünk, hogy lényegében a járművezető nem igazán tudja ténylegesen ellenőrizni a jegyek bérletek érvényességét, és motivációja sincs elég hozzá. Legalább 20 trükk van a díjfizetés kijátszására, és aki egyszer már fenn van az a legritkább esetben találkozik jegy-ellenőrökkel.
Amikor a megállóhelyeken várakozva is maszk kell, akkor miért is jó, ha a kocsi elejében összezsúfolódunk?
Talán Karácsony Gergely tehetne az ügyben, ha akarna meglenne rá a jogosítványa, de úgy látszik már megint szabadjára engedte a közlekedési társaságot.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek