2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Mixiék megnyerték a szurkolók szívét!

Mindössze kilenc pont hátránnyal érkeztek hazai futamukra Csomós Miklósék, akik bár minden tőlük telhetőt megtettek, egy defekt miatt azonban mégsem tudták megszerezni a hőn áhított bajnoki címet.

 

Szorosabban nem is indulhatott volna Mixiék hétvégéje: a pénteki máriapócsi szuperspeciálon – melyet a 25 éves RabócsiRingen szerveztek – tizedre azonos időt autóztak a nagy rivális Hadik-Kertész párossal. Ezt követően azonban folyamatosan a sárospataki skodás párosnak állt a zászló, szakaszról-szakaszra növelték előnyüket Hadikékkal szemben. Nem is tehettek mást, ahhoz, hogy bajnokok legyenek ugyanis mindenhol a fordos páros előtt kellett végezniük. Ez így is történt, egészen a hatodik gyorsaságiig. A füzéri pályán ugyanis defektet kaptak, amit még a szakaszon ki kellett cseréljenek. Ezzel a művelettel két perces hátrányba kerültek.

 

Ez a nem várt esemény szemmel láthatóan megtörte a fiatal versenyzőket, de Mixiék ezt követően sem adták fel. Nem is tehették, hiszen a pálya szélén rengeteg szurkolójuk várta őket: füsttel, dudaszóval és nagyon komoly molinókkal készültek a rajongók. A buzdítás meg is hozta az eredményét: a vasárnap tartott hét szakaszból ötször is ők érték el a legjobb magyar eredményt. A defektes gyorson kívül a hétvége minden pályáján a TOP10-es időket autóztak az ERC mezőnyében, ami az időeredményeket nézve szinte biztosan egy Európa-bajnoki dobogót jelentett volna az Borsod Talent Motorsport Egyesület csapatának.

 

A nyíregyházi célba mindezek tudatában érhető módon csalódottan érkezett Mixi és Ati, idei teljesítményüket nézve azonban semmi okuk a szomorúságra. Aszfalton és murván is megszerezték első abszolút győzelmeiket és az utolsó utáni pillanatig versenyben voltak az abszolút magyar bajnoki címért is.

 

„Nehéz most szavakat találni, idén nem sikerült a bajnoki cím. Ezt az iszonyú gyors, kemény évet az abszolút 2. helyen zártuk. Nagyon köszönjük a rengeteg szurkolást, biztatást, rengeteget jelent ez nekünk! Jövőre folytatjuk” – összeg röviden a verseny végén a népszerű páros.

 

Testileg és lelkileg is fárasztó hétvégét tudhat maga mögött a csapat, melyet jó lokálpatriótához híven egy zempléni szemétszedéssel zártak hétfőn, ahol az erdőbényei

szakasz környezetét tisztították meg.

 

Mixi és Ati ezúton is köszöni azt a rengeteg szeretetet, szurkolást, a kedves és buzdító üzeneteket, kommenteket, amiket ezekben a napokban és egész évben kaptak szurkolóiktól. Az idei folytatás egyelőre még kérdéses, a csapat azon dolgozik, hogy legalább még egy versenyen megmutathassák magukat a magyar ralipályákra kilátogató nézőknek.

 

Köszönjük együttműködő partnereinknek!

 

 

Rallye Dream Blog

 

– Béres Gábor –

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek