2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Ki-be – prostitúciós forgóajtó

Ki-be – prostitúciós forgóajtó

Ki-be – prostitúciós forgóajtó A rendőrök ugyanazt a miskolci fiatalkorú lányt hetente legalább négyszer-ötször előállítják a Miskolci Rendőrkapitányságra, de ez május 5-én kétszer is megtörtént. A rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében!

/A fotó illusztráció/

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a kora délutáni órákban arra lettek figyelmesek, hogy fiatal nő szexuális szolgáltatásait kínálta az arra haladóknak. Tette mindezt Miskolc belvárosának közelében, tiltott övezetben középiskolák és más közintézmények közvetlen környezetében. A járőrök szabálysértési őrizetbe vétele előtt a fiatal nőt figyelmeztették, hogy függessze fel tevékenységét, aminek nem tett eleget, ezért őt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. Ugyanazon nap esti óráiban megint tetten érték a 17 éves nőt, amint újfent felkínálta szexuális szolgáltatásait. A prostitúciós tevékenységet végző lányt pedig megint előállították a kapitányságra.

A jogszabályok értelmében fiatalkorúval szemben nem lehet a bíróság által kiszabott pénzbüntetést elzárásra változtatni.  A 17 éves lány jövőre lesz nagykorú.

 

Információs háttér:

Közel ezer alkalommal intézkedtek a rendőrök Miskolcon tiltott kéjelgőkkel szemben az elmúlt évben. Mondhatni Az elmúlt évben a rendszeres ellenőrzések során sikerült visszaszorítani a tiltott kéjelgőket Miskolcon a védett övezetekből. Továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 3-as, 35-ös és a 37-es számú főútvonalak mentén szintén hasonló eredmények demonstrálják a hatósági erőfeszítéseket.

A konkrét számok tekintetében lefektethető, hogy 2009-ben a miskolci rendőrség összesen 910 esetben kezdeményezett tiltott kéjelgés miatt szabálysértési eljárást a Miskolci Városi Bíróságon. A taláros testület 104 esetben elzárást, 259 alkalommal pénzbírságot szabott ki és 148 esetben élt figyelmeztetéssel, míg 399 esetben azonos volt az eljárás alá vont személye, így azokat a bíróság egy ügyként bírálta el.

A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint az azt megelőző évben. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…