2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hitel alma – a kikosarazott vásárló esete

Egy tornanádaskai férfi előbb hitelre próbált vásárolni a helyi élelmiszerboltban. Miután nem kapott: a boltosnak tett ígéretét betartva másnap munkaidő után már hitel igénybevétele nélkül vitte haza az élelmiszereket, valamint más egyéb élvezeti cikkeket.

A közelmúltban az Edelényi Rendőrkapitányság Bódvaszilasi Rendőrőrse dolog elleni erőszakkal, kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki az egyik reggelre virradóan egy tornanádaskai élelmiszerbolt ablakát betörte – és mivel az ablakot rács védte – azon benyúlva különféle italárut, kávét dohányárut és élelmiszereket tulajdonított összesen mintegy félszázezer forint értékben.

Az eljárás megindítását követően az üzlet tulajdonosa a rendőröknek elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetését megelőző napon egy helyi férfi hitelbe szeretett volna vásárolni, amit természetesen nem kapott, de azzal is dicsekedett hogy „ha akarna be tudna törni” a boltba.  

Az ügyben a rendőrök halaszthatatlan intézkedésként házkutatást tartottak a helyi férfi lakásán, melynek során feltalálásra került a ház tetőterében lévő széna alatt egy zsákban az eltulajdonított élelmiszerek egy része mintegy 25 ezer forint értékben. Ugyanitt lefoglalásra kerültek a helyi sportöltözőből korábban eltűnt mezek is.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy az ígéretét valóra váltó férfi egy ugyancsak helyi lakos társával együtt követte el a bűncselekményt. A társtettesek gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A helyi sportöltözőből korábban történt lopás elkövetésével szintén a hitelkérelmére kikosarazott férfi gyanúsítható, aki védekezésként a rendőröknek azt mondta el, hogy egy helybéli személy szólt neki miszerint „fel van törve a sportöltöző és ha kell neki onnan valami, akkor menjen érte”. Ő pedig ekkor elment a sportöltözőbe ahonnan végül is elhozta a mezeket…

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bódvaszilasi Rendőrőrse un. gyorsított eljárásban tervezi a „kikosarazott hitelkérelmező” bíróság elé állítását.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek