2025. 12. 4. csütörtök

Barbara, Borbála

1 EUR 381 HUF
1 GBP 435 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Erdőből az üvegbe – megjelent az Egy csepp ERDŐ
IMG_5152a

Erdőből az üvegbe – megjelent az Egy csepp ERDŐ

Megjelent Bózsó Gyula és Gyulai Évi új könyve, az Egy csepp ERDŐ. A szerzők természet ihlette, exkluzív koktélokon keresztül hívják fel a figyelmet arra a világra, ahol minden mindennel összefügg, és ahol maga az erdő válik tanítómesterré. A könyv középpontjában a vadon termett, tiszta alapanyagok és az etnobotanikai hagyományok állnak, amelyek nem csupán különleges ízélményt, hanem tudatosabb életmódot is közvetítenek.

A szerzők célja, hogy az ősi tudást – amely évszázadokon át segítette az ember és a természet harmóniáját – újra beépítsék a modern mindennapokba, ezúttal italok formájában. Fenyőmagtej fenyőmézzel és erdei vadfűszerekkel, jegenyefenyő narancslikőrrel és borókabogyós cukorral, tölgyfazuzmós vízikefír aszalt vadkörtével – csak néhány az erdő által ihletett italok közül, amelyek receptje szerepel a kötetben.

Az „erdőből az üvegbe” koncepció Bózsó Gyula erdész, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője és Gyulai Évi szörp- és italdizájner, a kazincbarcikai GinGin szörpkoktélbár tulajdonosa közös munkájából született. A könyv azt mutatja meg, miként lehet az erdő ízeit, energiáját és tisztaságát italok formájában megőrizni.

Az Egy csepp ERDŐ-t az olvasók először november 28-án, a Lillafüredi Hotel Palotában vehették kézbe. A szálloda – a fenntartható, helyi erdei alapanyagok felhasználásának elkötelezett támogatójaként – évek óta együttműködik a könyv szerzőivel. A könyvbemutatón olyan, Gyulai Évi által megálmodott italok kerültek a poharakba, mint a nyírfapúderes vadsóska-smoothie erdei gyömbérgyökeres őszibarackhabbal vagy a kardamomos csermakk-„likőr”.

Az esemény szakmai védnöke a nemzetközileg is elismert Nagy Zoltán bártender, a Boutiq’ Bar tulajdonosa volt. Beszédében hangsúlyozta, hogy az Egy csepp ERDŐ műfajteremtő alkotás, amely új irányokat nyit a hazai koktélkultúrában.

A könyvben szereplő italokat, illetve azok továbbgondolt változatait a vendégek a kazincbarcikai GinGinben és a Lillafüredi Hotel Palotában kóstolhatják meg a jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Legutóbbi bejegyzések

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

138609

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hallom, összevesztél a feleségeddel. Mi történt?
– Nem tudtunk megegyezni a nyaralással kapcsolatban.
– Hogyhogy?
– Én mindenképpen a Kanári-szigetekre akartam menni, ő meg mindenáron velem akart jönni.

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés