2024. 10. 27. vasárnap

Szabina
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » Bizalmi válság Gödöllőn

Bizalmi válság Gödöllőn

Túlzottan frissek még az események ahhoz, hogy állást lehessen az ügyben foglalni, vagy a lehetséges következményeket latolgatni. A lakosság véleménye a Facebook kommentek alapján nagyon különböző, mint ez várható volt is, de az egyértelműen látható, hogy olyan bizalmi válság alakult ki, amely után a közös munka finoman szólva is megkérdőjelezhető. Álljon itt egy csokorban a tegnap tett nyilatkozatok egy része, amelynek folytatásával mi is foglalkozunk majd.

  1. 10.24.

 Dr. Gémesi György: Vannak bizonyos határok, amit egy közbizalomnak örvendő választott ember nem léphet át, különösen akkor nem, ha sokan bíznak benne. Ilyen többek között a csapatjáték, az egyirányba húzás, a fegyelem, a belső bizalom és a becsület.Az is egyértelmű számomra 34 év szolgálat után, hogy a közvetlen munkatársaimat én választom meg.A munkatársaimnál pedig a lényeg, hogy értsék magaszszínvonalon a munkájukat , dolgozzanak és legyenek lojálisak. Nyilván hibázhatnak és lehetnek nem mindig szerethető megnyilvánulásaik.De a velük való munka az én felelősségem. Olyan történt most ami minden eddigi elképzelésemet felülmúlta. Az általam alpolgármesternek javasolt Bárdy Péter átlépte ezeket a határokat. Az SZMSZ előterjesztése,során /amit ilyenkor törvény ír elő a választás után/ egy velem nem egyeztetett és általam nem ismert írásos módosítót osztott ki a képviselőknek, ami az én korábbi hatáskörömet megnyirbálja azaz a törvény által biztosított lehetőségemet veszi ki a Szervezeti és Működési Szabálytatból, nevezetesen , hogy két munkatársat én jelölhetek ki a feladataim ellátásához.Ezzel a mellettem, a feladataim ellátását segítő, végző kabinetre való hatásomat gyengíti, gyakorlatilag megfoszt ettől a jogomtól.Nem az az elsődleges gond, hogy a hatalom közelsége megérintette alpolgármester urat és elindított egy a gyengítésemet eredményező folyamatot,/ persze ez se jó/ hanem, hogy nem volt benne annyi becsület és bátorság, hogy ezt előtte megbeszélte volna velem személyesen négyszemközt és megtárgyaltuk volna. A testület a módosítót sajnos / az általam nem ismert “ előkészítés” után /elfogadta. Ezzel a lépésével Bárdy Péter minden bizalmamat elvesztette.Ezek után nem volt más választásom, hogy az alpolgármester úr minden feladatát visszavonjam és / ugyan a jogszabàly továbbra is biztosítja neki az alpolgármesteri titulust/ meghozni nehéz szívvel azt a döntést, hogy Bárdy Péterrel nem kívánok dolgozni a jövőben. Az csak hab a tortán, hogy a testületi ülés időpontjában egy írás jelent meg az előterjesztés módosítójáról és a kabinetfőnököm/ bevonásom nélküli/ szerződésének megszűnéséről./ A stílust és a képet nem kommentelem/. Tisztelt volt alpolgármester úr, személyes ambícióidon, érzelmeiden nem tudtál uralkodni és ezzel nagyon nagy kárt okoztál.És kérlek” ne bújj be “mások mögé, mert ennek a szervezője voltál/Mindenkit megnyugtatok, hogy a munka Bárdy Péter nélkül is folytatódik, feladatait átmenetileg én veszem vissza.A hivatal munkatársai is természetesen végzik munkájukat és szolgálják a város. A feltört városi hivatalos Fb s oldalhoz a sajtó munkatársai sajnos egyelőre nem férnek hozzá, így s várost megfosztják az elkövetők a napi hírektől.Az ott megjelent hírek nem a város hivatalos álláspontját közvetítik.

https://www.facebook.com/gemesigy/videos/1077111743445464

Majd ez: Tájékoztatom a tisztelt gödöllői lakosságot, hogy a mai napon olyan dolog történt, ami polgármesterségem 34 éve alatt eddig sohasem. Bárdy Péter alpolgármester tudtom nélkül olyan képviselői indítványt nyújtott be, amit velem előzetesen nem egyeztetett.

Ezen képviselői indítvány értelmében a főtanácsadói státuszt a képviselő-testület visszavonta. A döntést tudomásul veszem. Azon hírek, melyek szerint L. Péterfi Csaba munkaköre megszűnt, nem állják meg a helyüket. L. Péterfi Csaba munkájára a jövőben is számítok. Ezt a vele történt megbeszélés során is megerősítettem.

Bárdy Péter alpolgármester minden hatáskörét a mai nappal visszavontam. Alpolgármesteri tisztségét és képviselő mandátumát természetesen megtarthatja, de munkájára alpolgármesterként a továbbiakban nem számítok.

 

„Megfosztották főtanácsadói munkakörétől Gémesi bizalmi emberét, L. Péterfi Csabát

2024-10-24 11:11:54    

 

A gödöllői képviselőtestület október 24-i tanácskozásának napirendjén szerepelt az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) módosítása és pontosítása. A változtatások oka főként abban volt keresendő, hogy megváltozott a feladat-ellátási struktúra, aminek következtében rendezni kellett a társadalmi megbízatású alpolgármesterek mozgásterét. Ezen felül az szmsz azt is szabályozza, hogy ugyanahhoz a napirendi ponthoz a képviselő legfeljebb kétszer szólhat hozzá (először 2, majd 1 percben), a tanácskozási joggal meghívott egyszer mondhatja el véleményét. Amennyiben a képviselő hozzászólása során módosító indítványt terjeszt elő, az indítványhoz kapcsolódó kérdésekre további 2 percben válaszolhat.

Az előterjesztés tárgyalása előtt Bárdy Péter alpolgármester – helyszínen kiosztott – módosító indítvánnyal élt, miszerint: további hét képviselőtársával (Kissné Weisz Beáta, Kristóf Etelka, Molnár Gergely, dr. Jeney László, Varga Gyöngyi, Fábián Bertalan és Szedmák Ágnes) együtt nem tartják szükségesnek a jövőben az önkormányzati főtanácsadói és tanácsadói munkakört, ezért annak megszüntetését szorgalmazzák.
A módosítás jól érzékelhetően meglepte Gémesi Györgyöt, aki Kovács Barnabás kérdésére válaszolva elmondta, nem támogatja a módosítást, és jelenleg – L. Péterfi Csaba személyében – a főtanácsadói munkakör beöltött.

A módosító indítványt a képviselőtestület tagjai 12 igen és 2 nem szavazattal elfogadták, ami azt jelneti, hogy L. Péterfi Csaba munkájára az önkormányzatnál nem számítanak a jövőben.

A történtek után Gémesi György közösségi oldalán az alábbiakat tette közzé:
– Tájékoztatom a tisztelt gödöllői lakosságot, hogy a mai napon olyan dolog történt, ami polgármesterségem 34 éve alatt eddig sohasem. Bárdy Péter alpolgármester tudtom nélkül olyan képviselői indítványt nyújtott be, amit velem előzetesen nem egyeztetett. Ezen képviselői indítvány értelmében a főtanácsadói státuszt a képviselőtestület visszavonta. A döntést tudomásul veszem. Azon hírek, melyek szerint L. Péterfi Csaba munkaköre megszűnt, nem állják meg a helyüket. L. Péterfi Csaba munkájára a jövőben is számítok. Ezt a vele történt megbeszélés során is megerősítettem.
Bárdy Péter alpolgármester minden hatáskörét a mai nappal visszavontam. Alpolgármesteri tisztségét és képviselő mandátumát természetesen megtarthatja, de munkájára alpolgármesterként a továbbiakban nem számítok.

Az üggyel kapcsolatban kerestük L. Péterfi Csabát, aki azt válaszolta: köszöni, de nem kíván nyilatkozni.

Forrás: Gödöllői Online Hírek”

2024.10.24. 23.07.

https://www.facebook.com/peter.bardy/videos/429827166507998

Tisztelt Gödöllőiek!

A mai képviselő-testületi ülésen a Lokálpatrióta Klub képviselői közösen módosító indítványt nyújtottak be, melyet a Képviselő-testület 12-2 arányban, 86%-os többséggel támogatott.

Dr. Gémesi György polgármester a többségi döntést sajnos nem tudta tudomásul venni, és válaszként megvonta Bárdy Péter alpolgármester jogköreit.

Polgármester úr a mai nap során önmagához is méltatlan nyilatkozatokat tett, ezért szükségesnek látjuk, hogy mi is megszólaljunk.

Az elmúlt években többször, az elmúlt egy hónapban három alkalommal jeleztük egyértelműen Polgármester úrnak, hogy L. Péterfi Csaba kabinetvezető úrnak a városban, illetve kollégáival szemben tanúsított magatartásával olyan szinten nem tudunk azonosulni, hogy kérjük a munkaviszonyának megszüntetését. Foglalkoztatása már régóta hatalmas károkat okoz nemcsak a hivatal, de a város közössége számára is, nem Gödöllő érdekeit szolgálja. Legutóbb négy napja beszéltünk erről vele, több mint 2 órán keresztül. A mai határozatunk nem tartalmazott más célt, mint amit korábban kértünk. Akkor sem, ha Polgármester úr mást akar belelátni. Nem igaz tehát, hogy váratlanul érte a mai döntésünk.

Dr. Gémesi György mai nyilatkozataiban azt a látszatot szeretné kelteni, mintha valamiféle puccsról lenne szó. Természetesen erről szó sincs. Mindannyiunkat Polgármester úr kért fel képviselőjelöltnek, megtiszteltetésnek tartottuk, hogy vele egy csapatban indulhattunk. Végtelenül sajnáljuk, ami most vele történik. Mikor Gémesi György eldöntötte, hogy 2024-ben kilencedszer is szeretné megmérettetni magát, Bárdy Péter volt az első, aki ebben támogatta. A ma reggeli döntésünket követően Polgármester urat egyöntetűen megerősítettük abban, hogy támogatjuk, és biztosítottuk arról, hogy itt csupán egyetlen, de fontos és sokakat érintő ügyről van szó. Ezt Polgármester úr

pontosan tudja. Értetlenül és döbbenten állunk az előtt, hogy az ellenkezőjét kommunikálja, és Bárdy Péter alpolgármestert olyan rágalmakkal illeti, mely becsületét, hűségét és szándékait

megkérdőjelezik. Közös döntést hoztunk, így az igaztalan vádak minket is érnek.

Tiszteljük és szeretjük Polgármester urat. Érte tettük, nem ellene. Bízunk benne, hogy visszatalál önmagához.

Bárdy Péter alpolgármester, a Lokálpatrióta Klub elnöke

Fábián Bertalan alpolgármester

  1. Györfi Beáta alpolgármester, a Lokálpatrióta Klub elnökhelyettese

Dr. Jeney László önkormányzati képviselő

Kissné Weisz Beáta önkormányzati képviselő

Kristóf Etelka önkormányzati képviselő

Molnár Gergely önkormányzati képviselő, a Lokálpatrióta Klub elnökhelyettese

Szedmák Ágnes önkormányzati képviselő

Varga Gyöngyi önkormányzati képviselő

*****

A Gödöllő facebook oldal admin jogai hétfő reggel visszaállnak. Ezt követően ezt a nyilatkozatot

vélhetőleg törölni fogják, ezért arra kérünk mindenkit, aki támogatásáról tud biztosítani minket, hogy ossza meg bejegyzésünket.

Fotó forrása:Facebook

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp