A Bounty az a csoki, aminek lehetetlen ellenállni, gyerekkorunk nagy kedvence, és máig töretlen népszerűségnek örvend. 1951-ben mutatták be az Egyesült Királyságban és Kanadában, majd hamar igazi világsztár lett. Talán éppen egyszerűségben rejlik nagyszerűsége. Édes, kókuszos töltelék, vastag roppanós tejcsokoládé bevonattal – egy harapás, és máris a forró trópusokon érezhetjük magunkat.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 100 g puha vaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 400 ml kókusztej
- 200 g kókuszreszelék
- 50 g porcukor
A csokis bevonathoz:
- 200 g tejcsokoládé
A lisztet, a porcukrot, a vajat, a tojást, a sütőport és a kakaóport összeverjük, tésztát gyúrunk belőlük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a kókusztejet, a kókuszreszeléket és a cukrot egy lábosban sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük, végül a megsült tésztára kenjük a kókuszkrémet. Elkészítjük a bevonatot, amihez a csokoládét vízgőz felett olvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy teljesen áthűljön, és az ízek összeérjenek.
Jöhet egy kis extra ízélmény?
Ez a süti bizony önmagában is igazi sztár, de van néhány tippünk arra, hogyan lehet még érdekesebbé tenni. A tésztához egy evőkanálnyi instant kávét adunk, így enyhén kávés ízt kapunk. A kókuszkrémhez remekül illik egy kevés rum vagy rumaroma így még teljesebb lesz a sütemény íze. Aki pedig a gyümölcsös ízeket kedveli, az a krémbe keverhet apróra vágott ananászt vagy mangót is.
Ugye mennyire egyszerű? A nyár vége sajnos romatempóban közelít, ezért érdemes az utolsó pillanatokat is kihasználni a pihenésre. De hogy addig se kelljen finom meleg ebéd nélkül maradnunk, érdemes egy próbát tenni az ebéd házhoz rendeléssel. Az Interfoodnál finom ízek, megfizethető árak és széles választék vár mindenkit./X/