2024. 12. 25. szerda

Eugénia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 497 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Bounty – kedvenc csokink süteményként

Bounty – kedvenc csokink süteményként

A Bounty az a csoki, aminek lehetetlen ellenállni, gyerekkorunk nagy kedvence, és máig töretlen népszerűségnek örvend. 1951-ben mutatták be az Egyesült Királyságban és Kanadában, majd hamar igazi világsztár lett. Talán éppen egyszerűségben rejlik nagyszerűsége. Édes, kókuszos töltelék, vastag roppanós tejcsokoládé bevonattal – egy harapás, és máris a forró trópusokon érezhetjük magunkat.

A Bounty az egyik legismertebb csoki a világon, ez nem kérdés, de megsúgunk most valami érdekeset: készülhet hozzá nagyon hasonló sütemény is, mégpedig otthon, saját konyhánkban. Egyszerű recept, garantált siker, mutatjuk!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 400 ml kókusztej
  • 200 g kókuszreszelék
  • 50 g porcukor

A csokis bevonathoz:

  • 200 g tejcsokoládé

A lisztet, a porcukrot, a vajat, a tojást, a sütőport és a kakaóport összeverjük, tésztát gyúrunk belőlük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a kókusztejet, a kókuszreszeléket és a cukrot egy lábosban sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük, végül a megsült tésztára kenjük a kókuszkrémet. Elkészítjük a bevonatot, amihez a csokoládét vízgőz felett olvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy teljesen áthűljön, és az ízek összeérjenek.

Jöhet egy kis extra ízélmény?

Ez a süti bizony önmagában is igazi sztár, de van néhány tippünk arra, hogyan lehet még érdekesebbé tenni. A tésztához egy evőkanálnyi instant kávét adunk, így enyhén kávés ízt kapunk. A kókuszkrémhez remekül illik egy kevés rum vagy rumaroma így még teljesebb lesz a sütemény íze. Aki pedig a gyümölcsös ízeket kedveli, az a krémbe keverhet apróra vágott ananászt vagy mangót is.

Ugye mennyire egyszerű? A nyár vége sajnos romatempóban közelít, ezért érdemes az utolsó pillanatokat is kihasználni a pihenésre. De hogy addig se kelljen finom meleg ebéd nélkül maradnunk, érdemes egy próbát tenni az ebéd házhoz rendeléssel. Az Interfoodnál finom ízek, megfizethető árak és széles választék vár mindenkit./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Designjurta a Cserhát szívében
Magyarország rejtett kincse, Farkaskútvölgy egy újabb attrakcióval gazdagodott. Csíkszentmihályi Benjámin építész legújabb munkája egy hazánkban egyed…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés