Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A kezdeményezés célja, a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget.
A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is.
Programok BAZ megyében
Tokajban, a BAZ Beernél négy főzdetúra is indul, amelyek során tartályból is kóstolhatnak a vendégek. Ózdon a Bolyki Serházban a már jól ismert helyi főzetek mellett két új, tavaszi sörrel is megismerkedhetnek a látogatók. Miskolcon, a Gyertyános Sörfőzdénél pedig a sörkóstolók közben az is kiderül, hogyan készül a pilseni víz.
Idén a Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája a „sör és a fűszer”, a különféle fűszerek használata ugyanis évszázadok óta végigkíséri a sörfőzés történetét. A Nyitott Főzdék Napja látogatói a rendezvény napján a www.nyitottfozdek.hu oldalon szavazhatnak kedvenc fűszeres sörükre. A rendezvény honlapján megtalálható a részletes program, illetve térképen is böngészhető a helyszínek listája.
|