2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Levesek » Lencseleves
Lencseleves

Lencseleves

LencselevesLencseleves hozzávalók:

25 dkg lencse

20 dkg füstölt kolbász
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
a rántáshoz: olaj, liszt
só, ecet,vagy mustár,  cukor, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:

A lencsét tisztítás, áztatás után két liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított répákat, a karikára vágott kolbászt, fokhagymát, babérlevelet és a lencsét puhára főzzük. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Levéve a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük a rántást, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, ecettel vagy mustárral, cukorral ízesítjük. A lencseleves tálalásakor tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp