Hozzávalók a burgonya krémleveshez:
- 4-5 db burgonya
- húsleveskocka vagy ételízesítő
- vöröshagyma, fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 pohár tejföl
- 1 evőkanál keményítő
- 1 kanál olaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, összetöröm a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belekeverem a keményítővel elkevert tejfölt, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom. Jó étvágyat a burgonykrémleveshez!