Szinte még érezzük a húsvéti sonka illatát, a friss kalács ízét az ünnepek után. A hagyományok, az ünnep meghittsége szerencsére szinte alig kopik az évek alatt. És természetesen a locsolóversek tanulása, a csokinyuszik elmajszolása és a kölnikeverékes haj megmosása mellett a tojásfőzéssel eltöltött idő is szerves része volt a tavasz legfontosabb ünnepének. Vagy lehet, hogy nem is mindenkinél? Vajon gyártanak pucolt főtt tojást?
– A főzött, tisztított keménytojás enyhén sós felöntőlében főleg az élelmiszeripari üzemek, hidegkonyhák, nagykonyhák munkáját könnyíti meg, ők a fő vásárlói. A jól szeletelhetősége, az, hogy a szeletek nem repednek meg, a sárgája nem színeződik el, mind-mind előnyös az állandó minőség eléréséhez. Továbbá főtt tojás felhasználásával elkerülhető a költséges tojásfertőtlenítés, a munka, energia és időigényes főzés és tisztítás. Úgy gondoljuk, ezek a konyhai feladatokat kényelmesebbé tevő tulajdonságok érdekesek lehetnek a háztartásoknak is, így kis kiszerelésben remélhetőleg egyre több bolt polcain megtalálhatóak lesznek – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
A főtt, héjától megtisztított tojásokat gyártó szigetcsépi üzem egyébként igazi kuriózumnak számít, nem hiába látogatják gyakran a szakirányú egyetemek hallgatói, érdekes témákat bemutató forgatócsoportok is. Továbbá olyan különlegességek is készülnek, mint a tojásfehérjéből készült tejtermék-alternatívák.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek