Miért is kéne választani a két összetevő közül? Ugyanis számos olyan finomságot elkészíthetünk, amelyek a konditermekbe járók kedvencét, a tojásfehérjét és a tengerészek titkos fegyverét, a spenótot is tartalmazzák. Ilyenek a „spenótos ToTu-tészta” és a „spenótos ToTu-s palacsinta”.
– Elsősorban tejmentesen táplálkozó tejfehérje-allergiásoknak és laktózérzékenyeknek fejlesztettük ki a tejtermékeket pótló termékcsaládunkat, de hamar a testépítők nagy kedvence is lett a ToTu, amely se szénhidrátot, se zsírt nem tartalmaz. És ha ezeket az előnyös tulajdonságokat kombináljuk Popeye és a tengerészek titkos fegyverével, biztosak lehetünk a sikerben. Nem csak beltartalomban, de ízvilág tekintetében is – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
Spenótos ToTu-tészta (2 főre)
Hozzávalók:
25 dkg a diétánkba illeszthető tészta
12,5 dkg bébi spenót
20 dkg ToTu krém
2-3 evőkanál kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál citromlé
törött bors
só
A tésztát a csomagolásán feltüntetett módon kifőzzük. Az összezúzott fokhagymát pár percig pirítjuk a felforrósított kókuszolajon. Hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a levelek összeesnek, hozzákeverjük a citromlével elkevert ToTu krémet. Ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet is, végül hozzáforgatjuk a kifőzött, leszűrt tésztát, és már fogyaszthatjuk is.
Spenótos ToTu-s palacsinta (4 db)
Hozzávalók:
a spenótos fűszeres palacsintához:
10 dkg ToTu Rögös
1/2 dl szódavíz
1 evőkanál citromlé
4 tojás
3 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
2,5 dkg bébispenót
fél teáskanál só
a palacsinta töltelékéhez:
1-2 evőkanál kókuszolaj
10 dkg bébispenót
20 dkg ToTu krém
1-2 teáskanál citromlé
törött bors
1-2 gerezd fokhagyma
só
a palacsinta sütéséhez:
diónyi kókuszolaj
a tálaláshoz:
sonka chips
saláta
A palacsinta elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját, a spenót kivételével, turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott spenótot. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon mindkét oldalán átsütjük. Félretesszük.
A töltelékhez a felforrósított olajban pár percig pirítjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a levelek összeesnek. Hozzákeverjük a citromlével elkevert ToTu krémet. Ha szükséges pár evőkanál vizet is adhatunk hozzá. A palacsintákra kenjük, feltekerjük.
A sonka chipshez vékony szelet szalonnákat sütőpapíros lemezre fektetünk, majd a sütő grill fokozatán 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaláskor a palacsintákat salátaágyra fektetjük, és megszórjuk sonka chips-szel.