Valószínűleg az is a természet csodálatos játéka, hogy a szőlő éppen őszre érik meg. A bogyókból álló gyümölcs héja, húsa, magja és leve tömérdek olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amire a hosszú, hideg és borongós évszakban égetően szükségünk van. Fogyasztásával méregtelenítheted a szervezeted, csökkentheted a szorongást, és a betegségekből is gyorsabban felépülhetsz. Mutatjuk, hogy miért a téli időszak legnagyobb kincse a szőlő és a must.
Harc a fáradtság ellen
Az ősz közepére, végére már alig emlékszel a nyári pihenésre. A mindennapi feladatok között hamar elfáradsz, pedig most kéne igazán elemedben lenned. Készülni a karácsonyra, ajándékon ötletelni, menüt tervezni, takarítani, dekorálni. Vigyázz, mert ha nagyon kimeríted magad, a betegségeket is könnyebben kaphatod el. Ha a HerbaStar tokaji mustja kéznél van, igyál meg naponta egy pohárral, hogy új erőre kapj. Nincs benne alkohol, így akár az egész család ihat belőle. Nyugtatóan hat az idegrendszerre, szénhidráttartalma segít a koncentrációban, így gyorsabban végzel a munkáddal, és kevésbé stresszelsz olyan dolgokon, amiken nem tudsz változtatni.
Méregteleníts a karácsonyi eszem-iszom előtt
Karácsonykor nemcsak te, de az egész rokonság is kitesz magáért – legalábbis ami a menüt illeti. Egyre divatosabb szokás, hogy ajándékozás helyett összegyűlik a nagy család és együtt fogyasztják el az ünnepi fogásokat. Mielőtt a halászlé, töltött káposzta, csülkös bableves, mákos guba és a számtalan sütemény eltelít, az advent heteiben beiktathatsz egy méregtelenítő kúrát. Ez mindössze egy napig tart, és csak mustot szabad fogyasztani. Rost- és szénhidráttartalmának köszönhetően nem fogsz éhezni, viszont a veséid, a májad hálás lesz érte. Javulást tapasztalhatsz az emésztési folyamatban, és ha néhány havonta megismétled, elejét veheted a vesekő kialakulásának is.
Leszámol a káros sejtekkel
A friss mustban ugyanúgy jelen vannak az antioxidánsok, mint a szőlőben. Ezeknek az a szerepe, hogy a rákos vagy más káros sejteket, szabadgyököket semlegesítsék a szervezetünkben. Ezek a fontos hatóanyagok azonban a pasztörizálás során elvesznek, ezért hiába veszel dobozos szőlőlevet, nem fogod tapasztalni a pozitív változásokat. A csavaros kupakkal ellátott mustos üveget felbontás után hűtőszekrényben tárolhatod még 1-2 napig.
Gyorsabb gyógyulás
Bár a szőlő nem bővelkedik C-vitaminban, viszont rendkívül gazdag különböző B-vitaminokban és karotinban, amikkel jelentősen támogatja az immunrendszer működését. Utóbbi nemcsak az éles látáshoz szükséges, hanem a lázas betegségekből való kigyógyulási időt is rövidíti. Étvágyjavító hatása miatt egyéb okokból lábadozók számára is ajánlják. Mivel a megfázás, nátha vagy az influenza bármikor felütheti a fejét, érdemes otthon tartanod egy üveggel, hogy bármikor fogyaszthasd, amikor szükséged van rá./X/