A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy 10 perc alatt tálalható.
Hozzávalók:
1/2 kg meggy
1/2 liter tej,
1/2 l tejszín,
1 csomag vanília pudingpor,
1 cs. vanília cukor,
díszítéshez, tejszínhab,
szegfűbors, szegfűszeg,
Elkészítése:
Kimagozom a meggyet. Szokásos módon fél liter tejjel elkészítem a vanília pudingot, majd beleteszem a meggyet, és a tejszínt, a cukrot, és a fűszereket, s már csak felrottyantom. Ha Cigánymeggyből készül, aki édesebben szereti tegyen hozzá még cukrot, ha Pándy meggyből, akkor a vaníliacukor elegendő. Ha kihűlt, akkor tálalás előtt díszítem tejszínhabbal.