2025. 10. 20. hétfő

Vendel

1 EUR 390 HUF
1 GBP 448 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Levesek » Meggyleves hidegen
26035

Meggyleves hidegen

A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy 10 perc alatt tálalható.

Hozzávalók:

1/2 kg meggy

1/2 liter tej,

1/2 l tejszín,

1 csomag vanília pudingpor,

1 cs. vanília cukor,

díszítéshez, tejszínhab,

szegfűbors, szegfűszeg,

Elkészítése:

Kimagozom a meggyet. Szokásos módon fél liter tejjel elkészítem a vanília pudingot, majd beleteszem a meggyet, és a tejszínt, a cukrot, és a fűszereket, s már csak felrottyantom. Ha Cigánymeggyből készül, aki édesebben szereti tegyen hozzá még cukrot, ha Pándy meggyből, akkor a vaníliacukor elegendő. Ha kihűlt, akkor tálalás előtt díszítem tejszínhabbal.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

kaik

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hallom, összevesztél a feleségeddel. Mi történt?
– Nem tudtunk megegyezni a nyaralással kapcsolatban.
– Hogyhogy?
– Én mindenképpen a Kanári-szigetekre akartam menni, ő meg mindenáron velem akart jönni.

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!