Hozzávalók:
60 dkg marhahús
30 dkg szárazbab,
vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olaj,
pirospaprika,
répa,
zeller,
petrezselyemgyökér,
karalábé,
zöldpaprika
paradicsom,
őrölt kömény,
őrölt bors, só, csipet majoranna,
2 babérlevél
Elkészítés:
A babot előző este langyos vízbe beáztatjuk. A marhahúst megmossuk, majd kockákra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra
vágjuk. A zöldségeket is kockázzuk, szeleteljük. Felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a babot,
zöldségeket, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, majorannát, összekeverjük és felöntjük vízzel. Felforraljuk és lefedve, lassú tűzön, majdnem teljesen puhára főzzük. Ha túl sűrű lenne, felöntjük még vízzel, ízlés szerint csipetkét rakunk bele. Készre főzzük. Tálaláskor kanálnyi tejfölt is tehetünk bele.