2024. 10. 30. szerda

Alfonz
1 EUR 408 HUF
1 GBP 490 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Levesek » Babgulyás
Babgulyás

Babgulyás

BabgulyásHozzávalók:

60 dkg marhahús

30 dkg szárazbab,

vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

olaj,

pirospaprika,

répa,

zeller,

petrezselyemgyökér,

karalábé,

zöldpaprika

paradicsom,

őrölt kömény,

őrölt bors, só, csipet majoranna,

2 babérlevél

 

Elkészítés:

A babot előző este langyos vízbe beáztatjuk. A marhahúst megmossuk, majd kockákra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra

vágjuk. A zöldségeket is kockázzuk, szeleteljük. Felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a babot,

zöldségeket, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, majorannát, összekeverjük és felöntjük vízzel. Felforraljuk és lefedve, lassú tűzön, majdnem teljesen puhára főzzük. Ha túl sűrű lenne, felöntjük még vízzel, ízlés szerint csipetkét rakunk bele. Készre főzzük. Tálaláskor kanálnyi tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp