Hozzávalók :
20 dkg burgonya
főtt burgonya leve
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
karalábé,
sárgarépa
petrezselyem
fűszerpaprika
kömény
só
nokedli vagy reszelt tészta
Elkészítés:
Ha a főételhez főtt burgonya kellett, Édesanyán soha nem öntötte ki a levét, mert abból kiváló ízű krumpli levest lehetett főzni. Benne hagyott némi kockára vágott burgonyát is. A bele karikázott sárgarépák, és karalábék, valamint a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában – újra feltesszük főni. Közben készítsünk világos rántást, s azt ízesítsük fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. A végén adjuk hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverjük simára. Amikor a minden megfőtt, sűrítsük be a levest, s még egyszer forraljuk össze, s szaggassuk bele a nokedlit, vagy tegyük bele a reszelt tésztát.