Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
6 burgonya,
1 paradicsom,
1 erős paprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
zsiradék
pirospaprika,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só
Elkészítés:
A húst közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük a zsiradékot, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a köményt, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, és erőspaprikát. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön készre forraljuk.