Hozzávalók:
1/2 liter paradicsom sűrítmény,
1 közepes vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors,
1 lapos evőkanál cukor,
Ízesítés:1-2 szál zellerzöld és bazsalikom
10 dkg rizs
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, a hagymát kettévágom, a vágási felületét is kicsit megpirítom. Hozzáteszem a keményítőt, párat kavarok rajta. Felengedem lassan kavargatva egy bögre hideg vízzel, hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt, amlyet a nyáron magam főztem be, így kicsit ízesített, van benne: paprika, zeller, só. Ezért kevés sót, borsot és cukrot adok hozzá, beleteszem a zellerzöldet és a bazsalikomot, majd felforralom. Beleteszem a rizst, fölrottyantom és letakarom amíg a rizs megpuhul.