Hozzávalók:
50 dkg húsoscsont
30 dkg sertéshús
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrány
1 csokor petrezselyem
1 szelet kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg eperlevél
Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára kerülnek csontok, a pár darabba vágott hús, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fél óráig főzzük lassú forralással. Ezután beletesszük a kockára, karikára vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, és fedő nélkül puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, kivesszük a csontokat és a szelet húsokat és felaprítva visszatesszük a levesbe. Belefőzzük az eperlevelet is.