Hozzávalók:
75 dkg hús /lehet sertés és marha is/
75 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
ecet
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát. Utána add hozzáadom a kockákra vágott húst, fűszerezem piros paprikával sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntök alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt majdnem puhára párolom. Ha ez megvan, felöntöm vízzel, és beleteszem a kicsire kockázott krumplit és a feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejfölből habarást készítek,s ha már minden puha, ezzel besűrítem a levest. Végül megszórom finomra vágott petrezselyemmel, és egy kis ecettel besavanyítom.