2022.február 4-én, pénteken a Magyar Agrár- és Élelmiszertudományi Egyetem Budai Campusának dísztermében újra találkozik az élelmiszeripar az élelmiszer-tudománnyal.
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet szervezésében megtartott konferencia fő témái idén az innováció, a táplálkozási divatok és allergének, az agrártámogatások, a NÉBIH ellenőrzések tapasztalatai, az élelmiszerhamisítás veszélyei és az új élelmiszerbiztonsági szabályok lesznek. A lassan évtizedes múltra visszatekintő konferenciasorozat hagyományait a COVID járvány sem törheti meg a rendezők, a résztvevők és a támogatók együttes örömére.
„Az általunk szervezett konferenciák évek óta teret biztosítanak az ipar és a tudomány találkozására. Igyekszünk mindenki számára érdekes, egyben aktuális témájú előadások megtartására országosan elismert szakembereket felkérni, akik szinte kivétel nélkül el is fogadják a meghívásunkat. A konferenciák résztvevői és előadói között megtalálhatóak egyetemi professzorok, szakemberek az államigazgatásból és az iparból egyaránt” – nyilatkozta a rendezvény egyik főszervezője, Surányi József, a MATE munkatársa.