Hozzávalók:
- 1 db őszibarack konzerv
- 1 pohár natúr joghurt
- 4 dl víz
- 2-3 evőkanál liszt
- citromlé
- fahéj
- 6-7 db szegfűszeg
- só
Az őszibarack konzervet a levével együtt egy lábasba öntjük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, szegfűszeget és a fahéjat. Közepes lángon forrásig főzzük, ez kb. 15 perc. A joghurtot a liszttel simára keverjük. Amikor a leves felforrt néhány evőkanál lét adunk a lisztes joghurthoz, elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Hozzáadunk ízlést szerint egy kevés citromlét, és már csak az első rottyanásig főzzük. Az őszibarackot a leves besűrítése után szoktam kisebb darabokra felvágni, így nem fő szét. Hidegen tálaljuk.