2024. 12. 3. kedd

Ferenc, Olívia
1 EUR 415 HUF
1 GBP 499 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Levesek » Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

 

  • 1 db őszibarack konzerv
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 4 dl víz
  • 2-3 evőkanál liszt
  • citromlé
  • fahéj
  • 6-7 db szegfűszeg

Az őszibarack konzervet a levével együtt egy lábasba öntjük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, szegfűszeget és a fahéjat. Közepes lángon forrásig főzzük, ez kb. 15 perc. A joghurtot a liszttel simára keverjük. Amikor a leves felforrt néhány evőkanál lét adunk a lisztes joghurthoz, elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Hozzáadunk ízlést szerint egy kevés citromlét, és már csak az első rottyanásig főzzük. Az őszibarackot a leves besűrítése után szoktam kisebb darabokra felvágni, így nem fő szét. Hidegen tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp