2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Új bölcsőde épül Mezőkövesden mintegy 200 millió forintos támogatásból

Új bölcsőde épül Mezőkövesden mintegy 200 millió forintos támogatásból

199,99 millió forint támogatást nyert Mezőkövesd Város Önkormányzata az „Új bölcsődei férőhelyek létrehozása Mezőkövesden” című, TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00024 azonosító számú projektjével. Az összegből új bölcsődét építenek fel a városban, egyebek mellett melegítő konyha, terasz, játszóudvar és parkolók kialakításával. A projekt befejezési határideje 2022. 07. 31.

Mezőkövesden az Egri úti lakótelepen az önkormányzat tulajdonában lévő Illyés Gyula út, 200/91 hrsz. alatti ingatlanon építik fel az új bölcsődét. A tervezett épületben egy nagyobb bölcsődei részt, illetve a hozzá kapcsolódó kisebb melegítő konyhát, valamint minden olyan helyiséget kialakítanak, amelyet a szabvány előír. A csoportszobákhoz árnyékolható teraszt létesítenek, így a gyermekeket a szabadban is altathatják majd. A hátsókertben – a széltől és az utcai zajoktól védett – játszóudvart hoznak létre, ahová a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő játszóeszközöket telepítenek.

A pályázat keretében a bölcsőde használatához szükséges parkolóhelyeket – köztük akadálymentes férőhelyet – is kialakítanak, a fejlesztés eredményeként 24 db új férőhely létesül. Emellett rakodóhelyeket és kerékpártárolókat, az épület oldalsó bejáratánál pedig babakocsi-tárolót is építenek, továbbá a projekten belül teljes körűen berendezik a bölcsődét.

Az új épület mindenütt korszerű, az érvényben lévő előírásoknak megfelelő építő- és burkolóanyagok, nyílászárók, épületgépészeti és elektromos berendezéseket használnak fel az építés során. A bölcsődei neveléshez szükséges eszközök beszerzése is a pályázat része.

A projektnek köszönhetően bővülnek a gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek. Mezőkövesden egy intézmény működik, az új bölcsőde építésével a város nyugati szélén is elérhetővé válik a bölcsődei szolgáltatás a családok számára. Ezáltal csökken a távolság a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között, mindez pedig segíti a kisgyermeket nevelő családok életét.

A fejlesztés továbbá hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének, a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatásának elősegítéséhez is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp