Tokaj-Hegyalja legszebb furmintjait személyesen hozzák el a borászok 2020.01.07-én Miskolcra, a Furmint Február országos rendezvénysorozat keretében.
Az eseménynek a Városháza Díszterme ad otthont, a borok mellé a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai idén is különleges ételekkel készülnek.
A Furmint Február rendezvénysorozatot tizenegy éve hívta életre Kézdy Dániel, borkereskedő, borszakíró és Tokaj-Hegyalja leghíresebb rajongója. A kezdeményezés országos programmá nőtte ki magát, így negyedik éve Miskolcon is ismerkedhet a borértő közönség hegyalja zászlóshajóival, a furmintokkal.
A Furmint Február remek lehetőség, hogy a borokat a borászok személyesen mutathassák be, átadva a termőhely sajátosságát és a készítő üzenetét. Az idei eseményen mintegy negyven Tokaj-hegyaljai pincészet mutatkozik be, a Miskolci Gasztro Klaszter hét tagétterme pedig remek ételpárosításokkal készül, az ásványokban és savakban gazdag borok mellé.
A rendezvényen bemutatkozik a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének „Tű, Cérna, Szeretet Varrodája”.
Az esemény ideje: 2020.02.07. 17 óra
Az esemény helyszíne: Városháza Díszterem (Miskolc, Városház tér 8.)