2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet
51391

Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérdeztük hivatásáról, a tökéletes karácsonyi menüről és arról, hogy mennyire szívesen tölti szabadidejét a konyhában.

Szemendrey Zsuzsanna útja érettségi után egy gasztrokocsma felé vezetett, majd nem sok idő kellett hozzá, hogy a kisegítő munkák után szakácsként folytathassa. „Nehéz volt, de csináltam. Megvolt a kis szamárlétrám és a tanulópénzek” – nyilatkozta Zsuzsanna, aki szakmáját a szegedi Hansági Ferenc Szakképző Iskolában szerezte. „Mielőtt elkezdtem a sulit Szegeden, még egy amerikai látványkonyhán dolgoztam, ahol közvetlen kapcsolatban lehettem a vendéggel, így ebbe az oldalba is belekóstolhattam.”

A magánéletében családja, barátai mind támogatták, emellett az iskolája is megadott minden lehetőséget arra, hogy kibontakozzon. „Nem hagyták, hogy elvesszek a tömegben. Vannak, akik nélkül nem jutottam volna ki a Kazanyban rendezett WorldSkills versenyre” – Zsuzsanna a szakmák olimpiáján szerepelt idén szakácsként, miután megnyerte a válogatót egy vegán előétellel, egy pisztrángos főfogással, majd egy sajátos tészta alapú tányérdesszerttel.

Állítása szerint a legtöbbet saját magáról és a tűrőképességéről tanulta az elmúlt időkben és azt is elmesélte, hogy nem feltétlenül olyan a munkában főzni, mint otthon, különösen, ha nagyobb családnak készít valamit. „Sokszor előjön bennem otthon is a szakács, a versenyző, a tökéletesség híve, de ez nem jó” – mesélte. „Rá kellett jönnöm, hogy ebből engednem kell.” A családi főzéseknél tehát beleszólás helyett inkább a jószándékú tanácsadást választotta. A karácsonyi menüvel kapcsolatban Zsuzsanna azt vallja, ne sajnáljuk az időt, ha valami különlegest szeretnénk az asztalra tenni, de mint ahogyan a legtöbb családnál, náluk is ott a helye a töltött káposztának a karácsonyi vacsorán.

Ami pedig az éttermeket vagy rendezvényeket illeti: a karácsonyi menüsor legfőbb erénye, ha változatos, és mindenki megtalálhatja magának a kedvencét. A hagyományos ízek, halételek, burgonyasaláta, mákos sütemények mellett így a különleges kedvencek, mint a gesztenyével töltött pulyka, almaleves is helyet kaphatnak, természetesen a vendég vagy a megbízó kérésének megfelelően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!