Az Acana kutyák számára készített száraztápjai egyszerűek és egyben nagyszerűek, hiszen sok természetes eredetű hozzávalóból készítik, amely rengeteg friss alapanyagot használ fel. A gyártás során gondosan ügyelnek arra, hogy mesterséges eredetű fehérjék, színezékek, ízfokozók ne kerüljenek bele a válogatott, minőségi fehérjeforrás közé.
A termékcsaládot úgy fejlesztették ki, hogy kielégíti a különböző méretű, korú és egészségi állapotú kutyák tápanyag iránti igényeit. Azok a gazdik, akik a kutyájuk számára is figyelembe veszik az egészséges táplálkozást, az Acana termékeivel meg lesznek elégedve.
Kutyusuk számára biztosítva lesz a minőségi fehérjebevitel, amit kiegészítve zöldségekkel és gyümölcsökkel, hozzájárul az egészséges anyagcsere-folyamatokhoz, legyen szó kölyökkutyusokról, aktív vagy kényelmesebb felnőttekről vagy idősebb korú egyedekről. Az Acanánál a kutyák mérete is számít, a kis termetű kutyusok számára teljesen eltérő tartalommal és kiszereléssel készültek, mint az óriás kutyák esetében.
Mi az Acana eledelek titka?
A kutyák életvitele alaphangon a ragadozó életmódhoz alkalmazkodott. A tipikus ragadozók táplálkozási és emésztési folyamatai eltérnek a növényevőkétől vagy akár a mindenevőkétől. A tápanyagszükséglet a ragadozók esetében sem mindig egyforma. Vegyük példának a vadon élő farkasokat, akik a kutyák legközelebbi rokonai, más tápanyagokat részesítenek előnyben, mint a háziasított és megváltozott életmódot folytatott rokonaik. Mindkettőjükre jellemző, hogy ragadozó fogazattal rendelkeznek. A ragadozó fogazatot a természet úgy alkotta meg, hogy az elejtett prédát szét kell tépni, majd minimális rágással kell lenyelni a húsféléket. A ragadozók emésztőrendszere rövid, mert nincs arra szükségük, hogy nehezen emészthető élelmet bontsanak le (pl.: a növényevők esetében a cellulózt). A ragadozók szervezete teljes mértékben arra szakosodott, hogy az elejtett préda fehérjéit lebontsák.
A kutyák számára kifejlesztett Acana tápokat alacsony glikémiás indexel készítik, hiányoznak az egészségtelen szénhidrátok, egyes növényi fehérjék (borsó, szójaizolátum, kukoricasikér), valamint a mesterséges alkotóelemek is (ide sorolhatóak a színezékek, ízfokozók, de még a nyers húsban található antibiotikumok is). A kutatások ugyanis azt bizonyították, ha ezen összetevőket megvonjuk a kutyáktól, csökken az ételallergia kialakulásának veszélye.
Milyen összetevők találhatóak meg az Acana-ban?
● Minimum 75%-ban tartalmaz magas fehérjetartalmú húsféléket, melyeket lehetőleg nyersen, feldolgozatlanul hűtenek le hirtelen, majd kerül a termékekbe.
● A minimum 50% nyers hús illatában, ízében és tartalmában is a természetességet hangsúlyozza.
● Sokféle állati fehérje kerül bele a szárazeledelekbe: marha, szárnyasok, vadhúsok, bölény, sertés. Olyan tenyésztőktől szerzik be a hozzávalókat, akik természetközeli módon tartják állataikat.