2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Hírek » Bulvár » Marton Adrienn: Halálfélelmem volt a forgatáson
43827

Marton Adrienn: Halálfélelmem volt a forgatáson

Szakadó esőben és csúszós szerpentinen kezdett el gurulni alatta az autó

Marton Adrienn, a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be Olaszország legcsodálatosabb vidékeit, melynek következő részében Carrara-ba látogat, ami a márványkészítés egyik legfontosabb helyszíne. Egyedülálló látványvilága mellett a nézők megismerhetik a fehér aranyként is ismert természeti kincs bányászati technikáit és Michelangelo kedvenc ételét, a zsírszalonnából készített lardo-t.

A carrarai bánya a világ leghíresebb és legrégebbi márvány lelőhelye, ugyanis ezen a területen rendkívül jó minőségű és ritka anyagok találhatók. Az Alpok közelsége és a táj festői szépsége már több filmet is megihletett.

A carrarai márványnak több fajtája ismert, ezeket színük és mintázatuk alapján különböztetik meg. A legmagasabb kalcittartalommal rendelkező, egyben legértékesebb típus a tejfehér szobormárvány, amely olyan remekművel alapanyagaként szolgált, mint Michelangelo híres Dávid-szobra, vagy a Magyar Állami Operaház szfinxjei. A művészeti alkotások mellett olyan hétköznapi életünk során használt termékekben is megjelenik a márvány, mint a fogkrém vagy a mosópor.

A műsorvezetőt teljesen magával ragadta a bánya varázslatos látképe, ám az időjárási nehézségek miatt a stábnak majdnem abba kellett hagynia a forgatást:

„Sokszor volt borongós időnk, de Carrara-ban egyenesen ömlött az eső. Egy régi dzsippel, csúszós szerpentinen indultunk a márványtáblákhoz, az út pont olyan széles volt, mint maga az autó. Az elején még filmeztünk és nevetgéltünk, de az út felénél már konkrétan halálfélelmünk volt, mivel 1 métert mentünk felfelé, majd csúsztunk vissza. Szerencsére épségben zártuk a forgatást és a látvány pedig mindenért kárpótolt” – mesélte Marton Adrienn.

A közelben fekvő sikátoros, zegzugos hangulatú Colonnata-ban pihent meg a stáb, ahol a kísérőjük segítségével megismerték a márványból készült alkotásokat és bányászok kedvenc ételét, a zsírszalonnát, más néven, lardo-t. A borókával, rozmaringgal tálalt előétel egyik legismertebb rajongója maga Michelangelo volt.

További érdekességek, toszkán látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, szeptember 24-én, 16:30-tól a LifeTv műsorán, ahol az is kiderül, hogy hány hónapig kereste Michelangelo a tökéletes márványdarabot Dávid-szobrához, és Marton Adri megmutatja, hogyan készül a tökéletesen ropogós rákfarok.

http://videa.hu/videok/lifetv/kreativ/edes-elet-toszkanaban-4.-resz-carrara-lifetv-marton-adrienn-GljxeLn8bwMbavcX

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!