Harsány Község Önkormányzata sikeres pályázott a nyújtott be zöldség – gyümölcs előkészítő üzem és hűtőház kialakítására a TOP-1.1.3-15 kódszámú, helyi gazdaságfejlesztést segítő pályázati kiírás keretében.
Az önkormányzat évek óta törekszik a jó minőségű, lehetőleg minél kevesebb vegyszerrel kezelt zöldségek termesztésére és az ebből készült ételek előállítására. Harsány 2011. óta zöldségfélék és sertéshús előállítása terén önellátó. Nagyon fontos hogy a gyerekeink asztalára ellenőrzött, minőségi alapanyagokból készült ételek kerüljenek, amelyek a kor egészségügyi kihívásainak megfelelnek, és jól szolgálják a jövő generáció fejlődését. Ennek a célkitűzésnek a következő mérföldköve az a projekt, amelyet a közelmúltban nyert az önkormányzat. A több mint 76 millió forint összértékű beruházás eredményeként egy zöldség- és gyümölcs előkészítő üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőház fog megépülni a tervek szerint még az idén a település ipari-gazdasági területén, melyet beruházások, vállalkozás letelepedésre alakított ki önkormányzatunk. A projekt lehetősséget biztosít az önkormányzat, valamint a helyi és környékbeli gazdák, őstermelők által megtermelt zöldségfélék előkészítésére, tisztítására, osztályozására, csomagolására, tárolására, illetve piacra-juttatásra. „Bízom benne, hogy ezzel a beruházással tovább erősödik az a szándék, hogy a településen illetve a környékbeli községekben egyre többen gondolják úgy, hogy fontos és megéri helyben megtermelt jó minőségű élelmiszert előállítani és még többen fognak újra a konyhakertjeikben, szántóföldi parcellákon jó minőségű zöldség, gyümölcsféléket termeszteni. Ezt a célkitűzést önkormányzatunk hagyományos módon Magyarország legszebb konyhakertje országos versenysorozat helyi fordulójának kiírásával szeretné ösztönözni.” – hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester