2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Szombaton is teljes kapacitással dolgoznak az utak és járdák síkosságmentesítése

Szombaton is teljes kapacitással dolgoznak az utak és járdák síkosságmentesítése

 Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak hóeltakarításán és szórásán péntek reggel 6 órától teljes kapacitással, 10 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. A közterületeken is 350-en végeznek kézi hóeltakarítást.
Pénteken a hajnali órákban a magasabban fekvő miskolci városrészekben megtörtént az alászórás, majd ezeken a részeken állandó szolgálatban folyamatosan 4 munkagép dolgozik a kint lévő 10-ből. A meteorológiai előrejelzés alapján szombaton délelőttig biztosan szolgálatban marad a teljes kapacitás, vagyis 10 munkagéppel tisztítja az utakat a Miskolci Városgazda.
Péntek délelőtt a közösségi buszközlekedésben átlag 5-10 perc késés a jellemző a lelassult forgalom miatt, a villamosközlekedésben azonban tartani tudják a menetrendet.

A hóeltakarításnál és síkosságmentesítésnél elsőként a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetőitől érkező jelzések kerülnek teljesítésre, ami általában a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett utak, a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak gépi szórását és ekézését, kotrását jelenti.
A közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozó munkatársakkal és a társaság tulajdonában álló 5 db kisgépekkel végzi a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A munkavégzésnél elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása. Jelenleg is 350-en végeznek hóeltakarítási munkát a város közterületein, amely ha szükséges, jelentős létszámmal péntek délután és a kora esti órákban is folytatódik. Szombaton reggel 6 órától pedig ismét 5 db kisgéppel 350-en folytatják a kézi takarítást.

Amikor a kiemelt útvonalak állapota, valamint az időjárás megengedi, kerülhet sor a gyűjtőutak, meredek és forgalmasabb mellékutcák síkosságmentesítésére.

A közösségi közlekedésről friss információt továbbra is az MVK Zrt. Facebook oldalán találnak.

A Hóügyelet továbbra is fogadja a lakossági bejelentéseket is a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu címen, de arra kérjük a bejelentőket, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak elsőbbséget kapnak a munka során!

Mindenkit arra kérünk, hogy téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp