2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Gyere, mesélj! kampány

Gyere, mesélj! kampány

A Mária Rádió segítségével fiatalok mesélhetnek a jelen és jövő generációinak

A Mária Rádió honlapján elérhető, Hangtár névre hallgató, podcast szolgáltatását szeretné bővíteni mesékkel, melyeket önként jelentkező diákok mondanának el. Ezzel a törekvéssel egyszerre valósulna meg a mesék tárházának bővítése, a mesélés hagyományának ápolása, valamint a különböző generációk közötti távolságok csökkentése.

A Mária Rádió az online kérdőíves megkérdezése alapján arra a következtetésre jutott, hogy a mesehallgatás iránt nagyobb igény merült fel. Éppen ezért, a Mária Rádió honlapján elérhető Hangtár funkció egyik kiemelt pontjának a gyerekeknek szóló tartalmakat tekintjük, melynek keretében jelenleg meséket és imákat hallhatnak az oda látogatók. Ezt szeretnénk bővíteni olyan mesékkel is, melyek túlmutatnak a rádióban elhangozottakon, így teret adva például a szép és értékes mondanivalójú, magyar irodalmi műveknek (pl. Benedek Elek meséi)

Ebből a célból szeretnénk a felső tagozatos, illetve gimnáziumba járó diákokat buzdítani arra, hogy jelentkezzenek mesemondónak, hogy az ő hangjukon is megszólaljanak olyan történetek, mellyel örömet okozhatnak a tőlük fiatalabb generációknak, később akár saját gyermekeiknek is!

A kampányban való részvétel menete:

A részvételi szándékot Sillye Renátánál a hangtar@mariaradio.hu email címen, vagy a +3630/347 9276-os telefonszámon lehet jelezni. A sikeres jelentkezés után a jelentkezők kapnak egy információs „csomagot” arról, hogyan tudják az elkészült hanganyagokat feltölteni az erre kijelölt tárhelyre, illetve melyek azok a mesék, amelyek felolvasásra várnak. Az elkészült anyagokról visszajelzést küldünk. A jó minőségben elkészített anyagokat közzétesszük az oldalunkon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp