2016. augusztus 22. – A Sonja Adlernél már hagyománnyá vált, hogy különlegeségekkel lepi meg rajongóit. Idén az egyedi sütemények készítőjének 2016. évi különleges bemutatója művészi megközelítésbe állítja a különböző nemzetek tradicionális viseleteit. A ‘Sonja Adler ethnic dolls’ címet viselő rendezvény gasztroesztétikai kiállítás és jótékonysági árverés egyben, melynek során a Sonja Adler sütemények Cointreau és Limoncello öntetben jótékonysági nagykövetekké válnak. A süteménybabák eladásával a hátrányos helyzetű és sérült gyerekek és fiatalok életét segítő Csemete Alapítvány részére gyűjtöttek adományokat.
A Sonja Adler valójában egy, a francia cukrászatban nagy hagyományokkal bíró, ún. rumbaba, amely egy alkoholos szirupban ázó, élesztős sütemény. A termékek megálmodója Istiván Rita, aki hosszú ideje kísérletezik ezzel az ősi recepttel, hogy megalkothassa egyedülálló süteményét. Az ősi receptúra ellenére igyekezett a 21. század ízlésvilághoz illeszetni, és az aktuális gasztrotrendek igényei szerint megalkotni a jelenlegi receptjét ennek az egyébként évszázados hagyományokkal bíró desszertnek. A likőrös sütemények kézzel készülnek, többek között tönkölylisztből, a felhasznált Cointreau és Limoncello koncentrátumok pedig egyenesen Franciaországból érkeznek. Mégis, a Sonja Adler sütemények ideája jóval több, mint egy felnőtteknek szóló desszert.
Látványos koktélparti az UMAMI jegyében
A tiszta vonalú üvegekbe zárt sütemények újrahasznosított üveg talpakat kaptak, hogy a kézzel készült apró, hagyományos viseletek felölthessék a kellő alakot. A tradicionális öltözékek, mind egyedi, kézzel készült darabok, amelyek között található például indiai táncosnő, ír nemes, magyar kalocsai lányka, csikós, matyó pár, holland paraszt és egyéb nemzetközi viseletek. A vendéglátók koktélbemutatóval is készültek. A koktélok a likőröntetekbe áztatott tönkölysütemények érlelési technológiája során kialakuló hozzáadott ízharmóniákra épültek.
A Sonja Adler sütemények megálmodója a kulináris és esztétikai élményeken túl szociális célokat is kitűzött magának. A babák elárverezésével a Csemete Alapítvány által felkarolt, szociális otthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javítására gyűjtöttötek adományokat. A jótékony felajánlásokat nem csupán egy-egy rendezvény alkalmával lehet megtenni a Sonja Adleren keresztül, vásárlóik minden standard termék és egyedi projekt megvásárlásával hozzájárulnak a Csemete Alapítvány támogatásához.
***
A Sonja Adler desszertek emléket állítanak egy ősi süteménynek, melyet már az Ezeregyéjszaka is említ. A sütemény Franciaországban a 18. században debütált, mikor Stanisław Leszczyński, a száműzött lengyel király udvari cukrásza száraz süteményt áztatott fűszerezett Malaga borba. A Sonja Adler süteményeket gyümölccsel, gyümölcssalátával, fagylalttal, kávéval és tejszínhabbal ajánljuk fogyasztani. Nagy gonddal összeválogatott alapanyagokból, – így: tönkölybúza, Himalája só, agavé szirup, kókuszcukor, japán technológiájú Pi-víz- felhasználásával, kézzel készülnek, kizárólag felnőttek részére. A Cointreau és Limoncello koncentrátum egyenesen Franciaországból érkezik.
További információ:
Istiván Rita
Skandinaviska Huset kft.
ügyvezető igazgató
+ 36 309 718 433
Szász Károly
porcelánok megmentője
+ 36 30 252 261