Kakaó világpiaci körkép – avagy: hektikusság, instabilitás, szerencse
A hazai élelmiszeripar egyik meghatározó vállalata,. amellett, hogy 25 éve forgalmaz holland kakaóport, egyéb termékeibe is a legjobb holland technológiával készült kakaóporok kerülnek. A kakaópor gyártás területén a legmagasabb minőséget a mai napig az ún. holland gyártási eljárás* képviseli, amit több-kevesebb sikerrel a világ más részein is próbálnak utánozni. Alapvetően két nagy kategóriával találkozunk a boltokban: a 10-12%-os és 20-22%-os** fajtákkal. A háztartások elsősorban az utóbbit használják, mivel a sütemények esetében ez a típus adja a legjobb minőséget, az ízt és a színt, a húsvéti időszakban is ez az egyik főszereplő.
A kakaópor tekintetében a kiskereskedelemben az elkövetkező fél-egy évben stagnáló árakra lehet számítani, kisebb-nagyobb kilengéssel – például az elmúlt hetekben 8-10%-os emelkedés volt tapasztalható.
Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!