2024. 10. 27. vasárnap

Szabina
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Gáspár Laci a Sztárportréban elmesélte, hogyan készítette az első gitárját

Gáspár Laci a Sztárportréban elmesélte, hogyan készítette az első gitárját

„Szereztem egy olyan könyvet, ami hangszerkészítésről szólt. Könyvtárból kölcsönöztem, és tanulmányoztam. Megismertem a fákat, hogy milyenből jó készíteni a nyakat, a testet, és hogyan kell csinálni, hogy jó legyen.

Nagyon nehéz volt, de szereztem mocsári kőrist – ebből volt a test, és szereztem habos jávort – abból volt a nyak. Csiszolóvászonnal, körfűrésszel, egy kalapáccsal és vésővel hónapokon át készítettem a gitárt, faragtam. Volt egy nagy gitár katalógusom, és abból választottam ki ezt, amit megcsináltam – még a márkáját is ráraktam ugyanúgy, ránéztem és nekem olyan volt, mint ha eredeti lett volna. Meggy bordóra pácoltam. (Dolgoztam közben a gyertyagyárban.)

A Megasztár után felhívott engem egy cég, és azt mondták: Szia Laci, mi képviseljük ezt a márkát – ők nem tudták, hogy én ezt faragtam ki, sehol nem mondtam -, gyere be, mert itt van egy gitár, vár rád. Bementem, és pont egy ugyanolyan meggy bordó gitár volt…”

A teljes beszélgetés itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=SCyla22JUfA

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp