2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Több gyermek élete függ attól, hogy betartod-e az ígéreted

Több gyermek élete függ attól, hogy betartod-e az ígéreted

Az ember sokkal jobban meghatódik, amikor gyermekek betegségével és halálával kapcsolatos történeteket hall, hiszen egy gyermek még csak most kezdte az életét, és a náluk megállapított gyógyíthatatlan betegség azt jelenti, hogy ezzel kell leélnie az egész életét.

A Heim Pál Gyermekkórház és a Gyermekkor Alapítvány az olyan gyermekeknek segít, akik hasonló betegségekkel élnek vagy baleset szenvedtek.

A kis betegek korszerű ellátásához azonban különféle informatikai eszközökre van szükség, ami nem minden esetben áll rendelkezésükre. Visszatérő probléma, hogy egy kórház nem tudja megfelelően ellátni a betegeit, mert nincsenek eszközeik.

Dr. Kemény János, a kórház főorvosa és az alapítvány elnöke így nyilatkozik erről:
„Számos osztályon kell a különböző műszerekhez laptopokat kapcsolni, amelyek rendszeresen hiányoznak vagy elromlanak. Úgyhogy ennek a pótlása mindig szükséges. Például az intenzív osztályon az EKG működtetéséhez, a kardiológiai rendelőben a terheléses vizsgálatok műszerezettségéhez, de az ultrahang működtetéséhez is elengedhetetlenek a megbízhatóan működő eszközök.”

A napokban a Laptophardware Kft ügyvezető igazgatója, Krajnyák Tamás, a világ szinten is ismert mentalistával Danny Blue-val karöltve egy olyan laptopot ajándékozott a kórház és az alapítvány számára, amivel az orvosok ténylegesen életeket tudnak menteni.

“Köszönjük a Laptophardware Kft-nek, hogy kisegít minket, mert ez a beteg gyerekek érdekét szolgálja, hogy hamarabb gyógyuljanak, hatékonyabban tudjuk őket kezelni, kevesebb szenvedéssel járjon a kezelés és előbb tudjanak gyógyultan hazamenni.” – tette hozzá a főorvos.

Krajnyák Tamás minden szempontból fontosnak tartja a gyermekek felépülését és, amikor megtudta, hogy a kórháznak szüksége van laptopokra, nem sokáig gondolkodott, hogy felajánljon egy általuk külön erre a célra felújított eszközt.

Danny Blue, az ország legnevesebb mentalistája is számos alkalommal megfordult már beteg gyermekek között. Ez alkalomból is hihetetlen mutatványaival okozott élményt és csalt mosolyt az éppen műtétre váró vagy lábadozó gyermekek arcára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp