2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Mesteri fogások egy mesterszakácstól, egyszerűen

Mesteri fogások egy mesterszakácstól, egyszerűen

Buday Pétert senkinek sem kell bemutatni, akit egy kicsit is érdekel a konyhaművészet. Népszerű főzőműsorok, fantasztikus receptek és sikeres receptkönyvek fűződnek nevéhez. Legújabb kötetében mesterfogásokat tár elénk, méghozzá olyan mesterfogásokat, amiket a látszat ellenére nagyon könnyű elkészíteni.

Levesek, saláták, mártogatósok, sütőben sült finomságok, torták. Csak néhány fejezetcím Buday Péter legújabb receptkönyvéből. És mit rejtenek ezek a fejezetcímek? Csupa különleges, izgalmas magyaros ízvilágú receptet, a mesterszakács személyes kedvenceit.

Az Egyszerűen Buday ráadásul nem egy átlagos szakácskönyv. Szembemegy a trendekkel, mert ugyan szépen van illusztrálva, de nem a képeken van a hangsúly, hanem a recepteken. A sok jó recepten. A leírások érthetőek, a hozzávalók könnyen beszerezhetőek, így a garantált sikerhez könnyű út vezet. Igazi alapdarab a receptkönyv-gyűjteményünkbe!

Kedvcsinálónak íme egy nagyszerű recept:

Svájci sajt
Hozzávalók:
1 kg krumpli
15-20 dkg füstölt sonka vagy kolozsvári szalonna
30 dkg olvasztani való zsíros sajt
1,5 dl bor
½  szerecsendió
bors

A svájci hegyi emberek egyik nagyon egyszerű étele, hogy a héjában főtt krumplira egy darab sonkát tesznek, és forró, olvasztott raclette sajttal vonják be. Ebből kiindulva ajánlok egy nagyon egyszerű ételt.
Megfőzöm héjában a krumplit. Hosszában félbevágva, a vágási felülettel lefelé teszem bele a kivajazott tepsibe. Mindegyik krumplira nagyon vékonyra vágott füstölt sonkát vagy kolozsvári szalonnát teszek. Megsütöm, amíg a szalonna vagy sonka ropogós nem lesz. Egyszerűbb módját választva, amikor ropogós a szalonna, ráteszek egy-egy vékony szelet sajtot, és ráolvasztom. Ennél még sokkal finomabb, ha egy serpenyőbe reszelt sajtot teszek, öntök bele egy kevés fehérbort, reszelek hozzá szerecsendiót, szórok bele egy kis borsot, és állandó kevergetés mellett az egészet krémes mártás állagúvá főzöm. A sonkában sült krumplira ezt teszem és mindenképpen pirítós kenyeret kínálok hozzá. Ecetes savanyú uborka nem árt, ha van!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp