Az intézmény valamennyi főzőkonyhája rendelkezik a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének, valamint az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság érvényes működési engedélyével.
A hatóságok a konyhákat folyamatosan, szúrópróbaszerűen ellenőrzik, és egyetlen esetben sem tártak fel olyan hiányosságot, ami miatt a szolgáltatás felfüggesztését vagy szüneteltetését kellet volna elrendelni.
A konyhákban napi 1200-1300 adag ételt készítenek, soha nem történt ételfertőzés, vagy bármilyen, az étellel kapcsolatos közegészségügyi probléma.
A konyhatechnológia valóban régi, de zárt láncú, és megfelel a HACCP előírásoknak. Ezt az évenkénti ellenőrzések eredményei is igazolják.
Az önkormányzat ugyanakkor fejleszteni kívánja az ellátás színvonalát: TOP forrás felhasználásával, prioritással tervezi egy új, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő, modern, 1500-2000 adag elkészítésére alkalmas, központi konyha létesítését.