Vegyszermentes zöldségtermeléssel a településfejlesztésért
2015. június 27., szombat – 10.00 órai kezdettel
II. Hejőkeresztúri Bio-ünnep és Főzőverseny
2015. június 27- én ünnepli Hejőkeresztúr a települési vegyszermentes zöldségtermelési program második szezonját.
Az idei év nagy újdonsága, hogy a 2014-ben Hejőkeresztúr község csapatai által fémjelzett I. Pro Lecsó Főzőversenyhez újabb 8 település – „A Hejő-Sajó: Fő a közös lecsó” projektben részt vevő települések csapati csatlakoznak.
A nap folyamán lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Hejő-Sajó projektben résztvevő települések képviselőivel találkozzanak, így tájékozódjanak a települési Hejő-Sajó program részleteiről, munkálatairól. Az I. Pro Lecsó Főzőverseny tapasztalatai alapján nagy gasztronómiai élményt nyújt majd a Hejőkeresztúri főző csapatok és a Hejő-Sajó települési csapatok főzőtudásának eredményeként készült sok finomság. Az elkészült ételek alapanyagát a Pro Lecsó Közösségi Kertek biztosítják.
Igazi szakértő zsűri értékeli az elkészült fogásokat, a díjazott csapatok nyereményeket kapnak.
Érdeklődő vendégek számára alkalom nyílik a Pro Lecsó program munkatársaival való konzultációra, a kert meglátogatására is a kertben dolgozók vezetésével, valamint közösségfejlesztő és ismeretterjesztő foglalkozásokon való részvételre.