2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » 250 darab játék és könyv az ózdi gyermekosztálynak

250 darab játék és könyv az ózdi gyermekosztálynak

250 darab új játéknak és könyvnek örülhetnek az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztályának kis betegei, akik a K&H gyógyvarázshoz csatlakozó Atmediától kaptak szebbnél szebb ajándékokat.

A K&H Csoport 2004-ben hívta életre K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját, amelynek célja, hogy korszerű műszerekkel hozzásegítse az orvosokat és ápolókat a pontos diagnosztikához, és így az okos döntések meghozatalához. A program gerincét az országos pályázati felhívás jelenti – a jelentkezésüket benyújtó gyermek-egészségügyi intézmények ugyanis 7 alkalommal részesülhetnek eszköztámogatásban az év során. Ennek eredményeként az elmúlt 11 évben összesen 288 intézmény kapott mintegy 514 millió forint értékű eszközöket. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig összességében 20 gyermek-egészségügyi intézmény részesült 33,5 millió forint támogatásban.
A program a gyermekek fizikai gyógyítása mellett a gyermekek lelki egészségének javítására is figyel – számos programelemmel segítve a beteg gyerekek lelki felépülését. A szórakoztató gyermekprogramok, a játék- és könyvadományok célja, hogy megkönnyítse a gyermekeknek a kórházban töltött időt, elterelje figyelmüket.
„A K&H gyógyvarázs program keretében 2008 óta közel 27 000 mesekönyvet és játékot gyűjtöttük össze a kórházak gyermekosztályainak országszerte. Nagyon köszönjük partnerünknek, az Atmediának, hogy csatlakoztak a K&H gyógyvarázs programhoz, és 250 db könyvet és játékot ajánlottak fel a beteg gyermekeknek, amelyeket az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztálya kap. Nagyon jó látni, hogy egy pozitív kezdeményezés milyen összefogást indíthat el, és egy jótékony program, a hozzá csatlakozók lévén milyen méretűvé nőheti ki magát. Külön öröm, hogy a mesekönyvekből a gyermekosztályra látogató K&H gyógyvarázs mesedoktorok is tudnak majd felolvasni. 2013 augusztusa óta országszerte 45 kórház csatlakozott a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz, és az önkéntes felolvasók mintegy 8500 alkalommal loptak derűt a kis betegek kórházi napjaiba. Reméljük, a ma kapott mesekönyvek történetei is sok vidám percet szereznek majd a kicsiknek!” – mondta el Galambosiné Vince Zsuzsanna, az ózdi K&H Bank fiókvezetője.
„Egy kórháznak, különösen egy gyermekosztálynak juttatott adománynak messze nem csupán az anyagi értéke a fontos, hanem a segíteni akarás és gesztus, amivel egy egyén, egy szervezet vagy társaság meg akarja könnyíteni egy beteg kisgyermek kórházi tartózkodásának idejét” – mondta el Dr. Eszenyi Géza, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója. „Egy beteg gyermek kórházba kerülve kiszakad megszokott, biztonságos környezetéből, feszült, nyugtalan. Ezt a rossz érzést tudják feledtetni a kezébe adott játékok, könyvek és szép mesék. Egy gyermek képzelőereje képes a mesék szárnyán kiszakadni a kórházi környezetből és elrepülni tündérországba, képes úgy belefeledkezni a játékba, hogy már jobban érdekli egy plüss maci vagy egy kisautó, mint a betegsége. Ezért van nagy jelentősége ezeknek az adományoknak egy kórház gyermekosztályán, csakúgy, mint a szükséges orvosi eszközöknek és szaktudásnak. Ápolt kis betegeink és szüleik nevében is köszönjük a K&H gyógyvarázs és az Atmedia adományát, amelyek sok örömet okoznak majd a gyerekeknek.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp