2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » A Jobbik elutasítja az EU 2015-ös költségvetését

A Jobbik elutasítja az EU 2015-ös költségvetését

Az Európai Parlament december 17-ei ülésén szavazott az Unió jövő évi költségvetéséről és 443 támogató szavazattal, 250 ellenében elfogadta azt. A Jobbik képviselői nemmel szavaztak, mert ebben a költségvetésben változatlanul a neoliberális gazdaságpolitika érvényesül, s a távolságot a gazdagabb és a szegényebb országok között tovább növeli.
A parlamenti többség sorra utasította el azokat a módosító indítványokat, amelyek szakítást jelentettek volna a neoliberális alapelvekkel. A költségvetés nagyságát pedig meghatározta a 2014-2020 közötti időszakra rögzített pénzügyi keret. Ez az EU történetében először reálértékben 4,5 százalékkal csökkent az előző ciklushoz képest. Ezen belül a számunkra legfontosabb alap, a kohéziós 8,4 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy minden előzetes ígéret ellenére tovább növekszik a szakadék az úgynevezett centrum országok és a periféria – benne Magyarország – között. Természetesen a Jobbik is fontosnak tekinti a Brüsszelből érkező pénzeket, azok célszerű és korrupciómentes felhasználását. Ezeket a forrásokat ugyanakkor nem jótéteményként kell fogadnunk, hanem a csatlakozásunkért hozott áldozatokat, a valós gazdasági egyenleget figyelembe véve kármentésként.

Bebizonyosodott, hogy az EU-hoz történt csatlakozásunk az ország alapvető problémáinak megoldását nem segítette elő. Ahhoz nem csak szavakban megnyilvánuló, hanem valódi, önálló, nemzeti érdekű gazdaság- és társadalompolitikára lenne szükség.

A Jobbik EP-delegációja nevében Balczó Zoltán EP-képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp