2024. 10. 27. vasárnap

Szabina
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » „Élhető, fejlődő Tokajra van szükség”

„Élhető, fejlődő Tokajra van szükség”

Bayer Zsolttal, a Magyar Hírlap főmunkatársával tartott beszélgetést csütörtök késő délután dr. Simon Csaba, a Fidesz-KDNP tokaji polgármesterjelöltje. Az eseményen részt vett dr. Mengyi Roland a választókerület országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke.

A beszélgetés előtt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a párt tokaji programját ismertette. Elmondta, fontos hogy véget vessenek az elmúlt négy évben tapasztalt széthúzásnak, ami a város képviselő-testületében jelen volt. Ugyanakkor a város fejlődése ellenére tapasztalható olyan negatív trendeket is meg kell állítani, mint a csökkenő munkahelyek, az elöregedés, a fiatalok elvándorlása és az eladó ingatlanok számának növekedése.
-Élhető, fejlődő Tokajra van szükségünk és ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk egységes akarat és egységes városvezetés kell – emelte ki beszédében dr. Simon Csaba. A polgármesterjelölt hozzátette, a program két szinten építkezik, a város lakosságának segítése mellett Tokaj gazdasági életének felfejlesztésére is figyelnek, elsősorban a minőségi turizmuson keresztül.

Bayer Zsolt is erről, pontosabban a turizmus hiányáról beszélt előadásának elején. Azt mondta, a Másfél millió lépés Magyarországon következő szériáját nagyjából egy évvel ezelőtt kezdte forgatni, a műsor első állomása Tokaj volt tavaly októberben.
-Megdöbbentem. Sétáltunk, dolgoztunk a gyönyörű belvárosban az operatőr kollégámmal. Amikor forgatunk valahol az szokott lenni a legnagyobb bajunk, hogy meg kell várunk, amíg az emberek nem sétálnak bele a képbe. Attól döbbentem meg, hogy itt Tokajban nem volt ilyen problémánk. Itt álltam az ország egyik legszebb történelmi főutcáján és rajtunk kívül nem volt itt senki. Nem érettem  ez, hogy lehetséges – emlékezett vissza Bayer Zsolt.

-Egy ilyen helyen, ami ennyire gyönyörű, ahol olyan remek bort termelnek, hogy létezik az, hogy minden üres? Hogy létezik az, hogy a bor és ez a környezet nem tartja el a várost? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

Az újságíró Tokaj lehetőségeinek kihasználása mellett a demokráciáról, a gazdasági környezetről és a kormányzat elmúlt időszakban tett lépéseiről beszélt. Kiemelte az állam gazdasági szerepvállalásának a fontosságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp