A Stílusos Vidéki Éttermiség hétvégén Debrecenben rendezte meg a SVÉT 6.0 rendezvényét, amelyre meghívást kapott az Anyukám Mondta étterem és annak beszállítója a BioSzentandrás Kertészet. Fantasztikus érzés volt olyan gasztronómiai rendezvényen részt venni, ahol az ország kiváló, elismert éttermei és séfjei alkottak különlegességeket hazai alapanyagokból. – mondja Üveges Gábor a BioSzentandrás program gazdája, Hernádszentandrás polgármestere. Az éttermek olyan fogásokkal készültek, amelyhez az alapanyagot 30 kilométeren belül szerzik be, így a vendégek keresztül – kasul megkóstolhatták Magyarország ízeit.
Számunkra óriási elismerés az, hogy olyan klubban szerepelhettünk ezen a napon, amelyet a gasztro-turisták csak szuperlatívuszokban emlegetnek – tette hozzá Üveges Gábor. A megyénkben már jól ismert, hogy az encsi Anyukám Mondta étterem évről-évre országosan rangsor vezető. A rendezvényen viszont más kiválóságokat is megismerhettünk, mint például a Kistücsök Éttermet Balatonszemesről, az IKON Éttermet Debrecenből, a Macok Bisztró és Borbárt Egerből, vagy a Mandula Éttermet Villányból.
Üveges Gábor arról beszélt, hogy minden résztvevőtől sokat tanultak arról, hogyan és mi módon tudja szolgálni egy-egy minőségi beszállító az ország kiemelkedő éttermeit, és hogyan tud hozzájárulni a gasztronómia és az egészséges ételek ügyéhez egyaránt. A jelenlévő éttermek mindegyikével megállapodott BioSzentandrás abban, hogy egy személyes találkozás keretében beszélgetnek majd az esetleges együttműködés részleteiről a közeljövőben…