Miskolc torta 2014 – a Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a díjat
A Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a miskolci TDM által a miskolci járásban működő cukrászatok számára meghirdetett Miskolc torta 2014 versenyt, amelynek zsűrizése és eredményhirdetése a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang szombati napján volt.
A verseny zsűrijének elnöke Rezneki Zoltán, a Danubius Hotels Group Központi Cukrászatának cukrászmestere volt, a zsűriben Gara Gyula debreceni mestercukrász, s Pethő Tamás, ízmester, a Petit Cafe Miskolc tulajdonosa vett részt, a rendezvény fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc megyei jogú város polgármestere volt.
A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, saját recept alapján készüljön. A zsűri ezen túl vizsgálta a küllemet, a szín- és az ízharmóniát is.
„Ezer variációs lehetőség van a dió felhasználására, ezért is választottuk ezt a torta alapanyagának” – mondta el a nyertes tortát nevező Berze Kávézót képviselő Torkos Izabella az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón.
A pályázat kiírója, a miskolci TDM a város torta kiválasztását zenés családi programmal kötötte össze. Amíg a zsűri a pályázatra beérkezett tortákat bírálta, addig a közönség kellemes zenét hallgathatott, a gyerekek pedig a farsangi szokásokkal, mesés bálokkal ismerkedhettek, velencei maszkot, álarcot és papírtortát készíthettek. A „Hamupipőkétől Júliáig – bálok, karneválok a színpadon és a történelemben” című programot a Miskolci színészmúzeum munkatársai, Vass Nóra és Mikita Gábor vezették.
A Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával egy helyiségben működő Miskolc Cafe-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen bemutatni a díjnyertes süteményt – legközelebb a budapesti Utazás 2014 kiállításon.
Fotó:minap